מצרכים
750 גרם דלעת מגורדת גס
1 חבילת טופו קטנה מגורדת גס
½ חבילת עלי מנגולד קצוץ
½ צרור שמיר קצוץ
½ כוס גפרורי שקדים מולבנים
5 שיני שום מגורד
1 כף סוכר חום
קינמון טחון, בהרט, מקלות קינמון דקיקים
מלח, פלפל לבן
6 כפות קמח חומוס
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה
קולים את השקדים במחבת גדולה (ללא שמן).
מוסיפים מעט שמן ואת כל המצרכים מלבד קמח, חומוס ומקלות קינמון (תבלינים לפי הטעם).
מאדים על אש גבוהה.
כשהנוזלים מתאדים מורידים מהאש.
מצננים מעט ומוסיפים קמח חומוס בהדרגה (לפי הצורך) עד שהעיסה דביקה, יציבה ולא רטובה מדי.
מחממים מחבת פסים עם מעט שמן.
מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות בצורת אליפסה.
משחילים אותן על מקל קינמון (לא עד הסוף).
מניחים על המחבת וצולים כל צד למשך מספר דקות.
הגשה
מגישים עם טחינה לצד אורז או ירקות צלויים.