מצרכים ל-4 מנות:
לקבב:
400 גרם דג לוקוס לבן מנוקה מעור טחון דק
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
1 צרור כוסברה קצוץ דק
1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
7 שיני שום טרי כתושות
1 מיץ מלימון סחוט
2 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
לתוספות:
200 גרם תרד חלוט
1 צרור פרחי אספרגוס חלוטים ומוקפצים
1 סלק עם קליפה עטוף בנייר כסף ואפוי בתנור ב-200 מעלות 30 דקות
1 עגבנייה חתוכה לרבעים וצרובה
4 עגבניות תמר צרובות
בטטה פרוסה ואפויה בתנור ב-180 מעלות במשך 20 דקות
1 חציל פרוס דק אפוי בתנור ב-200 מעלות במשך 15 דקות
1 כוס טחינה שחורה עם לימון סחוט ומלח לפי הטעם
1 כוס טחינה לבנה עם לימון סחוט ומלח לפי הטעם
150 גרם בורגול דק
1 בצל סגול
שמן זית
מלח ים אטלנטי
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים של הקבב למסה אחידה.
יוצרים כופתאות מהמסה.
צורבים במחבת כ-2 דקות מכל צד ומניחים על נייר סופג.
מהבורגול וקוביות הבצל הסגול יוצרים סלט קטן שמשתלב במנה.
להגשה:
בצלחת גדולה בוזקים את הטחינה השחורה והלבנה.
מניחים את הקבב ושאר המרכיבים שהוכנו מראש בסגנון חופשי, ומעל בוזקים שמן זית ומפזרים מלח ים אטלנטי.
צלם אנטולי מיכאלו