קזינו דלאל בקזינו סן רמו – מהמרים על כל הקופה

המאזטים יכולים בהחלט למלא אנשים שמגיעים עם רעב בינוני. כדאי להמשיך לאכול רק אם אתם ממש רעבים
מסעדת קזינו סן רמו ביפו הציעה בקיץ בין 18:00 ל-21:00 תפריט המתבסס על מאזטים, דגים ופירות ים. שחר בן-פורת החליט להתמקד בבשר

 בימי הקיץ כיכב במסעדת קזינו סן רמו ביפו תפריט מיוחד, המתבסס על מאזטים, דגים ופירות ים, ממנו נהנו באי המסעדה בין 18:00 ל-21:00. תפריט זה, שהוגש תחת השם "קזינו דלאל", התלווה לתפריט הקבוע, בו יש מספר מנות המבוססות בעיקר על דגים, וקלמארי. בכל זאת, בארוחה שלנו כאן העדפנו להתרכז בבשר. לא שמנות הים לא מפתות: קציצות דגים או פיש אנד צ'יפס יכולים לתפוס את תשומת הלב שלנו בימים כתיקונם, אבל זה היה מאותם ערבים בהם הבטן דיברה בשרית: המבורגר לאחד, בשר על טחינה לשני.

לפני כן התחלנו עם מבחר של מאזטים שהוגשו לשולחן. כחלק מאותו תפריט קיצי (בתפריט הקבוע מוצעת אופציה זו תמורת 54 שקלים), קיבלנו מבחר גדול של צלחות ובתוכן פלפל חריף מאוד ומטוגן; צזיקי תרד ונענע קליל המאזן את החריפות של הפלפל; חרייפה – גרסה מעודנת של מטבוחה; סלט קיצי מרענן של ריג'לה, מלפפון וצנונית; שעועית לימה עשויה היטב ומתובלת עם בצל סגול, פטרוזיליה וחומץ בן יין; טחינה מצוינת עם כמות יפה של שמן זית; כרובית מטוגנת כמעט יותר מדי, עם בצל סגול ופטרוזיליה; בייגל ירושלמי חם, שמחליף את הלחם המקובל.

טחינה מצוינת ועליה כמות יפה של בשר טחון מתובל טוב עם אריסה, סומאק, מעט שקדים קלויים, בצל ופטרוזיליה, וחביתת עין
טחינה מצוינת ועליה כמות יפה של בשר טחון מתובל טוב עם אריסה, סומאק, מעט שקדים קלויים, בצל ופטרוזיליה, וביציית עין. צילום אילון ברגמן

כל זה יכול בהחלט למלא אנשים שמגיעים עם רעב בינוני בלבד; ואחרי מנות אלו כדאי להמשיך לאכול רק אם אתם ממש רעבים. לשמחתנו, כך בדיוק היינו. הבשר על הטחינה (48 שקלים) היא מנה בגודל בינוני של אותה טחינה מצוינת מהפתיחה, ועליה כמות יפה של בשר טחון מתובל טוב עם אריסה, סומאק, מעט שקדים קלויים, בצל ופטרוזיליה, וביציית עין – תוספת חלבונית מפתיעה, שלא ברור היה לנו אם באמת יש בה צורך.

ההמבורגר (62 שקלים) היה מהטובים שאכלנו – בשר איכותי יחסית, מתובל טוב וטחון במידה הנכונה, כך שמקבלים קציצה עסיסית, שלא דורשת מאמץ בלעיסה ומאפשרת להתענג על הטעם. הלחמנייה בסיסית ומספקת. גבינת האמנטל שביקשנו כתוספת (8 שקלים, יש גם אופציה לתוספת בייקון, פטריות או ביציית עין) הייתה טובה, והצ'יפס הנלווה למנה היה מהזן הקפוא, אבל לפחות טוגן כהלכה. האיולי צ'יפוטלה היה תחליף מוצלח לרטבים הקלאסיים של מנה זו.

מבט על הקינוחים הבהיר לנו שאין לנו מקום בבטן, למרות ש"מלבי של נסיכות" מפתה חובבי מלבי כמונו – עשוי מקרם קוקוס עם אגוזי מלך, סירופ פירות יבשים ומי זוהר (28 שקלים). היינו מלאים עד אפס מקום, והחלטנו לשמור את האופציה לביקור הבא.

 

קזינו סן רמו, נחמה 2 יפו, 03-5042003, א'-שבת 8:00-2:00

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר