שנת 2013 בענף היין הישראלי – מה היה לנו

אלון גונן מסכם את שנת 2013 ביין הישראלי בשלוש רשימות. הראשונה של היקבים שעשו לו את זה, השנייה היא בחירת הייננים, והשלישית מסכמת זכיות בינלאומיות של יקבינו. לא כולם מופיעים כאן, אבל מתקבלת תמונה מלבבת לקראת 2014

נביאי הזעם של התעשייה ירדו למחתרת בשנה האזרחית המסתיימת, כי התברר שהם לא כל כך צדקו:שף אלון גונן

יקב רמת הגולן עטוף בצבע ורוד השנה, ואני אוהב את זה.

יקב כרמל בשנת שינוי וקבלת החלטות מכריעות לו ולתעשייה.

כחלק ממהלך מעציב של סגירת החברה הסקוטית, יקב דלתון עבר מהסקוטית לשיווק חברת הכרם (מעניין אם ההחלטה לא הייתה פזיזה מדי, והמתנה הייתה מעניקה לדלתון את כל חנויות טיב טעם).

יקב עמק האלה עבר מהפצה באמצעות אנוטקה לסקוטית/ישרקו/טיב טעם – מהלך מבריק מבחינתו, רק נשאלת השאלה האם תינתן לו האפשרות לשמור על יינות פרימיום, או שכוחות השוק, ובמקרה הזה, כוחות רשת טיב טעם, יאלצו אותו להיות יקב שמוכר 3 בקבוקים ב- 100 שקל. העתיד יגיד.

יקב ברקן (יינן ראשי אד זלצברג, ייננית עירית בוקסק שנק) שוב קטף את רוב המדליות בתחרות טרה וינו, וככל הידוע השנה שמואל בוקסר לא נטע שתיל גפן אחד נוסף.

יקב הרי גליל (יינן ראשי מיכה ועדיה, יינן בועז אדם מזרחי) מבסס מעמדו ששון בן אהרון, יקב בנימינהומשחרר השנה יינות נפלאים ומרגשים.

יקב בנימינה (יינן ראשי ששון בן אהרון) שקט, ולא ראינו ולא שמענו דבר חוץ מעזיבתו של היינן אסף פז שהצטרף לברקן/סגל.

יקב קסטל של אלי בן זקן והדור הצעיר, הוא יקב קסטל, וכל מילה נוספת מיותרת.

יקב צרעה עם היינן ערן פיק והיינן-יועץ הצרפתי ז'אן קלוד ברואה. עושים דברים נפלאים.

יקב אמפורה עם היינן ארקדי פפיקיאן ויועץ-יינן-העל מישל רולאן, מקשים עלינו את החיים עם היינות הבומבסטים והבלתי מתפשרים שלהם.

יקב פלם – היינן גולן פלם מעניק לנו יינות מדויקים, מרגשים ומלטפים.

יקב ויתקין – (ייננים דורון בלוגולובסקי ואסף פז) עם יין צועק, בועט ועוצמתי.

יקב תשבי – היינן גולן תשבי עושה יין חד, צברי. אני אוהב את העשייה של השנים האחרונות.

יקב רקנאטי עם שני ייננים (גיל שצברג, עידו לוינסון), שיחד עושים יינות הרמוניים נפלאים.

יקב טוליפ עם היינן דוד בר אילן, ממשיכים את הקו המסורתי של יינות דוד בר אילן, טוליפעוצמתיים, מאוד מיוחדים, אבל לאט ובמשורה יש נגיעות "בר אילניות". יופי.

יקב בן חיים – איתי בן חיים עושה זהב.

יקב לוריא עם היינן גידי סיידא, מנצל עד תום את הפרי הנפלא שאבא הכורם יוסף סיידא מגדל. יופי של יינות.

יקב SPHERA של דורון רב הון: יינות לבנים בתחילת דרכם, עם פוטנציאל אדיר.

יקב סוסון ים עם יינות מתובלים של זאב דוניה – ראס אל חנות ייחודי של דוריף (פטיט סירה), יין שקשה להתעלם ממנו כשלוגמים; גם לאוהבים את הזן וגם לכאלה שנבהלים ממנו.

יקב ברבדו עם היינות האקדמיים של פרופ' בן עמי ברבדו ופרופ' עודד שוסיוב, מתעדן בשנתיים האחרונות ונהיה נגיש יותר.

יקב אדיר – היינן יוסי רוזנברג עם קו ברור של יינות איכותיים משובחים.

יקב אליגוטה עם היינן צביקה פנטי – בשקט ובהתמדה אפשר למצוא אצלו יינות משובחים.

יקב גבעות (יינן שיבי דרורי) – יקב שכל יין שהוא מוציא לשוק, הנו יין משובח, עם טעמים נפלאים.שיבי דרורי, יקב גבעות

יקב מרגלית (יינן אסף מרגלית) הוציא השנה את יינות 2011, לצערי. לא מה שהיקב היה.

יקב טפרברג 1870 עם שני ייננים (שיקי ראוכברגר, אוליבייה פרתי) שמביאים את היקב הזה להיות אחד הטובים והנגישים לציבור הרחב.

יקב אסף (ייננים אסף ואורן קדם) מרמת הגולן: לאט ובבטחה היקב מייצר יינות משובחים עם ראייה ארוכת טווח. מתחיל להיות דומה מאוד לקסטל.

יקב סומק  ייננית מוכשרת (הילה בן גרא-דהן), יינות מדהימים עם עשייה מדויקת ומרגשת.

יקב עמק האלה – לין גולד הייננית מפתיעה ומסדרת את היקב לאט לאט. שאפו.לין גולד, עמק האלה

 יקב פלטר – אני אוהב מאוד את היינות הלבנים של היינן טל פלטר. האדומים מתפזרים לי מדי. הגיע זמן לקו שיאפיין את העשייה.

יקב צ'ילאג – אורנה עושה יינות עם אופי. לפעמים הם נקיים וחמאתיים, לפעמים צועקים עם חספוס מעצבן, אבל תמיד בעלי אמירה. כמו אורנה.

יקב כהנוב – היינן אבי כהנוב, שלא היה לו יום מאושר מאז שהוא התחתן (תשאלו אותו), יצא עם קברנה סוביניון, מרלו ופטי ורדו משנת 2011, שמאופיינים כיינות מחוספסים עם פרי בשל ומורכב וחמיצות טובה, שמציפים את הלוגם באושר גדול.

יקב צפרירים עם הייננית לורי לנדר – יין מרגש עם נגיעות עולם חדש מבריקות.

יקב קדמא עם היינית לינה סלוצקין – בעיקר יינות עוצמתיים, מורכבים ושקשה להתעלם מהם. יופי.

יקב עגור – כרגיל שוקי ישוב היינן דואג לסדרות חדשות שמפתיעות כל הזמן.שוקי ישוב, יקב עגור

יקב קלו דה גת (יינן אייל רותם) – לדעתי אחד היקבים עם היינות הטובים ביותר שיש על המדפים.

יקב שאטו גולן (יינן אורי חץ) – איפשהו נעלם לי, והיינות האחרונים שטעמתי לא היו פסגת היצירה. הבקבוקים עדיין יפים ומרשימים.

יקב רמאן עם היינן יאיר מפלס את הדרך בעקביות להיות אחד מיקבי הבוטיק הטובים.

יקב רמות נפתלי עם היינן איציק כהן – יין טוב מחומרי גלם משובחים. יופי של יינות.

יקב תבור (יינן אריה נשר) – שיחק אותה השנה עם הרוסאן. מדובר ביין הלבן הטוב ביותר שטעמתי השנה. שאפו.

 

 אז מה ריגש את אנשי התעשייה השנה?
ביקשתי ממספר ייננים ובעלי יקבים לשתף אותי באיזה יין עשה להם את השנה. לחיים.
שרונה בלוגולובסקי מיקב ויתקין אהבה את הקברנה סוביניון 2008 האלה של יקב גוש עציון.
נעם יעקבי, מנכ"ל יקב רקנאטי, כתב לי: "שורש 2012 של יקב צרעה מקסים ומרגש".
שלמה אבידן מיקב אבידן: "יין צינה 2009 מרגש אותי בכל פעם שאני שותה צינה אבידן זאותו. היין שמייצג עבורי את המיטב ממפעל החיים של צינה. יין מורכב ועשיר בטעמים ובארומות". ואת הירדן קברנה סוביניון 2009 של רמת הגולן, פגש שלמה במסעדת קארוזו בסורנטו, והתרגש מאוד לשתות אותו שם.
היינן איתי בן חיים מיקב בן חיים: "מיתוס 2005, מפני שזה היין שמבטא את התפיסה של היקב בעשיית יין, החל משלב הגידול עד להגשתו כיין בוגר".
היינן גידי סיידא מיקב לוריה: "הגוורצטרמינר שלנו. יין נגיש מאוד, מתאים לקיץ הישראלי הארוך. מאוזן, מתקתק וארומטי. יין שמכניס לעולם היין עוד אנשים שלא חיים את העולם הנפלא הזה יום יום".
יקב קסטל, אריאל בן זקן: "פלם בלנק 2011. יין ישראלי שמוכיח שאפשר לעשות יינות לבנים מאוזניים ופירותיים במידה, קריספיים ורעננים".
יקב ברבדו, פרופסור עודד שוסיוב: רום 2009 של רמת הגולן, בלק טוליפ 2009, ופטיט קסטל 2011.פרופ' בן עמי ברבדו ועודד שוסיוב
יקב פלם, גולן פלם: צרעה הרי יהודה 2011.
יקב אדיר, יוסי ואבי רוזנברג: פלם נובל 2008, "ושנעמוד בגאווה ובכבוד מול כל היינות הבינלאומיים".
יקב צרעה, ערן פיק: "קברנה פרנק 2010 של יקב טפרברג, כי הוא משקף את הטרואר של הרי המרכז", וערן מאחל כי שיתוף הידע היינני בין יקבי הארץ יגבר, ויוביל את כולנו למעלה.
צביקה פנטי מיקב אליגוטה: "אני דפוק שלא שותה יינות של אחרים. היינות שלי מרגשים אתי כל יום מחדש".
יקב טוליפ, דוד בר אילן: "רוסאן של יקב תבור, ומאחל לכולם שנה של הצלחה, הגשמה ושל שלום. וכמובן לא שנה חמה במיוחד ועם הרבה גשם".
גולן תשבי מיקב תשבי: "גוורצטרמינר 2013 שהיה משובח השנה, ואני מאחל רק יין, לחם, שמן זית ושוקולד".
זאב דוניה מסוסון ים: "היינות "שעשו לי את זה" ב- 2013 הם: אדום: שאטונף 2007 פונט דה לו (Font du loup) שהוא כולו או רובו סירה – יוצא דופן לשאטונף. לבן: יין קינוח מדהים של קראכר בציר 2000 שם היין: מספר 10 – המלאכים יורדים לכוס ושרים…. שנה טובה!"אוליבייה פרתי מטפרברג מוזג
אוליבייה פרתי מטפרברג 1870: "קשה לי להמליץ על יין שלי, ולכן בחרתי ביין סירה-ויונייה מהסדרה הים תיכונית של יקב רקנאטי מבציר 2011"
דורון רב הון מיקב SPHERA: "היין האדום הישראלי שלי ל- 2013 היה שומרה 2011 של יקב תמיר. זהו יקב של כורמים, אב ובנו, אנשי גבעת ישעיהו שהקימו יקב קטן ומושקע שמייצר יינות אדומים, בלנדים של החלקות אותן הם מעבדים.
היין המדובר ,הראשון שיוצא לשיווק בימים אלו, הוא בלנד של סירה,
קברנה סוביניון ופטי ורדו. יין הרמוני, מאוזן וארוך. נלגם בהנאה גדולה".

 

 

זכיות של יינות ישראל בעולם ב- 2013 – לקראת הזכיות הבאות:
• שמונה יינות של יקב פסגות זכו בכוכבי זהב בתחרות האתר degustations.com1001
• יינות אמפורה מקורה 2008 קיבלו אות הצטיינות משני סומלייה מובילים בעולם.
• יקב רמת הגולן זכה שוב בפרס בחירת המבקרים של Wine Spectator
• ריחן 2010 מסדרת ASSEMBLAGE של ברקן נבחר לרשימת 100 המומלצים של המגזין WINE ENTHUSIAST
• מדליית זהב ליראון 2009 של יקב הרי גליל בתחרות מונדוס ויני 2013 בגרמניה
• שש מדליות ליקב רמת הגולן בתחרות בינלאומית בגרמניה
• יין הקינוח של יקבי בנימינה קיבל ציון 91 ממבקר היין רוברט פרקר
• 90 נקודות לכרמל ריזלינג כרם קאיומי 2011 מרוברט פרקר
• צל"ש לסדרת אסמבלאז' של יקבי ברקן מהמגזין WINE ENTHUSIAST
• מדליית זהב לגופנה קברנה סוביניון רזרב 2010 של יקב גבעות ב- Sauvignon Forum 2013
• יקב רמת הגולן זכה ב-3 מדליות לסדרת ירדן בתחרות Les Citadelles du Vin
• מדליית זהב ליראון 2009 וגליל אלון 2010 של יקב הרי גליל בתחרות יין בינלאומית בקנדה
• סירה רזרב של יקב טוליפ זכה בציון הגבוה ביותר בטעימה שקיים המגזין הצ'כי Vino & Styl – ציון 93 לסירה רזרב 2009
• שיראז רזרב 2010 של יקב דלתון זכה במדליית זהב בתחרות היין Syrah Du Monde בצרפת
• מגזין היין Decanter הכריז על יין a 2010 של יקב אדיר, כיין האדום הטוב ביותר באזור המזרח התיכון, המזרח הרחוק ואסיה (EMEA).
• צל"ש לקברנה סוביניון אלכסנדר הגדול 2009 של יקב אלכסנדר, ב- DWWA, תחרות יין בינלאומית שנתית הנערכת ע"י מגזין היין הנחשב Decanter.
• מדליית כסף לרוזה של רקנאטי הזוכה הישראלי היחיד בתחרות שנערכה בצרפת.

הצטיינות ליקב הר ברכה בדיקאנטר 2013 – פטיט סירה 2011. מדליית זהב על קברנה סוביניון 2009 איש הרים.

 

אז שיהיו לנו רק אוכל טוב ויין משובח בשנת 2014. מאחל אלון גונן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר