רכיבים עבור 4 סועדים
2 אריזות טונה בשמן זית 80 גרם כל אחת כמו של ריו מרה
½ חבילת עגבניות שרי
4 שיני שום
1 פלפל צהוב
4 ביצים
פטרוזיליה
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל
1 כף אריסה או פפריקה חריפה (לפי הטעם)
1 כף פפריקה אדומה
אופן ההכנה
קוצצים את השום וחוצים את עגבניות השרי לשניים.
חותכים את הפלפל לקוביות קטנות וקוצצים את הפטרוזיליה.
מחממים שמן במחבת בקוטר 24 ס"מ לפחות.
מוסיפים את השום, האריסה והפפריקה ומערבבים.
מוסיפים את הפלפלים ולאחר כ-2 דקות את עגבניות השרי.
מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים את הטונה ומפוררים אותה תוך כדי ערבוב.
סוגרים עם מכסה עד קבלת רוטב סמיך ומערבבים מדי פעם.
מוסיפים את הביצים במרווחים שווים במחבת.
נותנים לביצים להתבשל לפי מידת העשייה הרצויה או עד שהחלמונים יתייצבו.
מפזרים מעל פטרוזיליה ומגישים מיד.