תבשיל קוסקוס, כוסמת ירוקה ושלל פטריות

חומרים ל- 4 מנות:1 חבילת פטריות פורצ'יני מיובשות1 כוס כוסמת ירוקה½1 כוסות קוסקוס מלא מבושל מסדרת 'קוסקוס זה משפחה חמה' (בישול לפי ההוראות שבגב השקית)1 סלסלת פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים1 סלסלת פטריות פורטובלו קטנות חתוכות לרבעים1 סלסלת פטריות שימג'י נקיות8 בצלים ירוקים שלמים, חצויים לאורכם1 כרישה קטנה ויפה, החלק הלבן בלבד, חתוכה לפרוסות 4 שיני שום שלמות8 יחידות בצלצלי שאלוטס, קלוף וחתוך לרבעים1 לימון פרוס לפרוסות עגולות ודקיקותענפי טימין4 כפות שמן זית4 כפות סויהמלח, לפי הטעםפלפל שחור גרוס, לפי הטעםאופן ההכנה:משרים את הפורצ'יני ב-1/2 כוס מים רותחים, למשך כ-10 דקות. מבשלים את הכוסמת בהרבה מי מלח רותחים. מסננים כשהכוסמת מתרככת אך שומרת על צורתה.מערבבים עם הקוסקוס המוכן.מפזרים בתבנית אפייה את הפטריות (שמפיניון, שימג'י ופורטובלו), הבצל הירוק, הכרישה, השום, השאלוטס, פרוסות הלימון, הטימין, הפורצ'יני ונוזל ההשריה שלהן.מתבלים בשמן זית, סויה, מלח ופלפל.צולים בחום בינוני של 180 מעלות, במשך כ-20 דקות.מערבבים עם הקוסקוס והכוסמת, ומגישים.צילום לירון אלמוג

חומרים ל- 4 מנות:
1 חבילת פטריות פורצ'יני מיובשות
1 כוס כוסמת ירוקה
½1 כוסות קוסקוס מלא מבושל מסדרת 'קוסקוס זה משפחה חמה' (בישול לפי ההוראות שבגב השקית)
1 סלסלת פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
1 סלסלת פטריות פורטובלו קטנות חתוכות לרבעים
1 סלסלת פטריות שימג'י נקיות
8 בצלים ירוקים שלמים, חצויים לאורכם
1 כרישה קטנה ויפה, החלק הלבן בלבד, חתוכה לפרוסות
4 שיני שום שלמות
8 יחידות בצלצלי שאלוטס, קלוף וחתוך לרבעים
1 לימון פרוס לפרוסות עגולות ודקיקות
ענפי טימין
4 כפות שמן זית
4 כפות סויה
מלח, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן ההכנה:
משרים את הפורצ'יני ב-1/2 כוס מים רותחים, למשך כ-10 דקות.
מבשלים את הכוסמת בהרבה מי מלח רותחים.
מסננים כשהכוסמת מתרככת אך שומרת על צורתה.
מערבבים עם הקוסקוס המוכן.
מפזרים בתבנית אפייה את הפטריות (שמפיניון, שימג'י ופורטובלו), הבצל הירוק, הכרישה, השום, השאלוטס, פרוסות הלימון, הטימין, הפורצ'יני ונוזל ההשריה שלהן.
מתבלים בשמן זית, סויה, מלח ופלפל.
צולים בחום בינוני של 180 מעלות, במשך כ-20 דקות.
מערבבים עם הקוסקוס והכוסמת, ומגישים.

צילום לירון אלמוג

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר