13.1 עד 15.2: פסטיבל טעמים בעמקים בשיתוף עם יקבי כרמל

פסטיבל גורמה במיטב מסעדות הגליל והעמקים עם יינות יקבי כרמל. הפסטיבל יערך בתאריכים 13 בינואר עד 15 בפברואר 2012. ארוחות גורמה: 5 עד 15 בפברואר

כמדי שנה, נפתחת 2012 בפסטיבל של אוכל במיטב מסעדות העמקים, ו פסטיבל טעמים בעמק יוצא לדרך בפעם השמינית ברציפות. גם השנה משתלבים יקבי כרמל בפסטיבל בשיתוף פעולה מלא בין היקב למסעדות.

חודש הפסטיבל יחל ב- 13 בינואר 2012 , ויגיע אל שיאו בעשרה ימים מיוחדים בהם יוצעו במיטב המסעדות בגליל ובעמקים ארוחות גורמה במחירים של 79 – 109 שקלים, וארוחות בראנץ' עשירות ב-39 – 49 שקלים. הארוחות כוללות מנת פתיחה, מנה עיקרית, מנת קינוח וכוס יין לבן או אדום של יקבי כרמל.

משתתפות המסעדות אדלה, אוקטגון, בלה,BBB בורגוס בר, ברברוסה, דג דגן, חוות התבלינים בגלבוע, ללה, פרנג'ליקו, קימל בגלבוע, רוסו, שלו ביער, שן-די, תיאודור ותשרין.
ארוחות בוקר ובראנץ' יוצעו לקהל המבקרים בימי הפסטיבל במסעדות ובבתי הקפה הבאים: אדמ'ס, זהר בדשא, מנדרין, וקפה קפה יפעת.

יינות יקבי כרמל שיהיו בשבוע הטעמים בעמקים:
רכס לבן זכרון יעקב – יין לבן יבש. הופק מענבים מאזור זכרון. יין בעל אופי צעיר ומרענן המתאפיין בניחוחות פרי נעימים של מלון, אפרסק וליים.
אוכל מתאים: מנות דגים בגריל או בתנור, מנות עוף או הודו, מנות צמחוניות.

רכס אדום זכרון יעקב – יין אדום יבש. הופק מענבים מאזור זכרון יעקב, אזור היין המסורתי של ישראל. יין בעל אופי צעיר עם גוף בינוני וטאנינים רכים המתאפיין בצבע סגול צעיר ובניחוחות של פרי אדום בשל עם רמזים עדינים לווניל ולתבלינים ברקע.
אוכל מתאים: מנות בשר שונות, אנטי פסטי, פסטות ברוטב עגבניות או עם שמן זית.

אירועים פתוחים לציבור הרחב – בחינם:
הבתים פתוחים והשפים מבשלים – קודם לימי ארוחות הפסטיבל, יפתחו תושבי העמק את בתיהם לקהל הרחב לארוחות בראנץ' ומכירת מטעמי שף, לצד תצוגה ומכירה של תוצרי אומני העמק ותוצרת חקלאית טרייה היישר מהשדה.
בימי ששי, מתאריך 13/01/12 במושב היוגב (13,20,27) השף המארח הוא דורון בראון, מכירת תוצרת חקלאית טרייה ומיוחדת במשק כרמל השכן.
במושבה יקנעם בימי שבת (14,21,28) יפתחו את הבתים בשפע טעמים, אומנים, יוצרים ותוצרת חקלאית לצד סיורים, תצוגת טרקטורים (אספנות), נגני רחוב, אוכל טוב ופעילות לכל המשפחה.

סדנאות שף בקניון חוצות אלונים – שמונה הרצאות על סודות המטבח והבישול יתקיימו במשך שלושה ימים רצופים, עם מיטב השפים המשתתפים בפסטיבל. במהלך הסדנאות יחלקו השפים עם הקהל מסודות המטבח שלהם, יעניקו טיפים והמלצות לתיבול ובישול מוצלחים, יספרו סיפורים פיקנטיים משנות עבודתם במטבח בארץ ובעולם ויבשלו עם הקהל בתאריכים 19-17 בינואר 2012 . קניון חוצות אלונים.

שף העמק – בפעם הראשונה בצפון מכתירים את השף של העמקים. בתחרות יוצאת דופן, בחסות חברת 'ארקוסטיל', בחוות התבלינים בבית לחם הגלילית, יתחרו מיטב בשלני העמק וסביבתו על התואר הנכסף. קהל התחרות יוזמן לחוות דעה על מנותיהם של המתחרים ואף להשפיע באופן ישיר על הבחירה. ישתתפו השף שאול בן אדרת (מסעדת קימל בגלבוע), מישי באלוג הקונדיטור והשוקוליטייר, רביב שוורץ (מנהל בית הספר לקולינריה דן כרמל), ומשתתפי תוכנית 'מאסטר שף'. המשתתפים והזוכים ייהנו ממתנות יוקרתיות למטבח מתנת חברת ארקוסטיל ויקבי כרמל. תאריך 30/01/12 מיקום: חוות התבלינים בבית לחם הגלילית.

טעמים בעמקים 2012

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר