14-18.11.17: פסטיבל הקולינריה האורבני "מסעדות פתוחות ירושלים" חוזר לבירה בפעם השנייה

במסגרת הפסטיבל ייערכו כ-100 אירועים המשלבים אוכל עם אמנות, תרבות, חדשנות וטכנולוגיה. מומחים מהארץ והעולם יובילו מפגשי קולינריה ותרבות ברחבי העיר

"מסעדות פתוחות" הינה חגיגה קולינרית של עשרות מסעדות ומוסדות אוכל ברחבי העיר, ביניהם מחניודה, יודלה, המוציא, אדום, קדוש
"מסעדות פתוחות" הינה חגיגה קולינרית של עשרות מסעדות ומוסדות אוכל ברחבי העיר, ביניהם מחניודה, יודלה (בתמונה), המוציא, אדום, קדוש. צילום תומר פולטין

הפסטיבל הקולינרי האורבני "מסעדות פתוחות", שהפך לאחד האירועים האטרקטיביים שמתקיימים בתל אביב, חוזר לירושלים בתאריכים 14 עד 18 בנובמבר 2017, עם מיטב הריחות, הצלילים, הטעמים, הצבעים והקסם. בפסטיבל ייחשפו המבקרים לייחוד של העיר מבחינת מגוון התרבויות והרב גוניות שבה. כל זה בשילוב מוסדות תרבות ירושלמים, שפים, יצרני חומרי גלם, מסעדות מהשורה הראשונה ואושיות קולינריה מקומיות.

אסף גרניט - אי אפשר בלעדיו בפסטיבל
אסף גרניט – אי אפשר בלעדיו בפסטיבל. צילום תומר פולטין

"מסעדות פתוחות" הינה חגיגה קולינרית של עשרות מסעדות ומוסדות אוכל ברחבי העיר, ביניהם מחניודה, יודלה, המוציא, אדום, קדוש, ANNA, אנג'ליקה, Crave, האטלייה של טלי פרידמן, אקליפטוס. אלה יפתחו את דלתותיהם למבקרים לחוויה חד פעמית ומיוחדת, שתיתן הזדמנות להכיר, לטעום ולגעת בעולם המסעדנות בדרך שאינה אפשרית בדרך כלל. הבישול במסעדה בליווי והנחייה של שף מוערך, הופכים את ההשתתפות באירוע לחוויה בלתי נשכחת. לכל אחת מהמסעדות סיפור מעניין והתמחות ספציפית, שהופכות אותן למסקרנות ואטרקטיביות ומוסיפות ערך מיוחד לביקור בטריטוריה המקצועית האותנטית של השפים.

הברמן המבשל יאסר עיסא - מכוכבי הפסטיבל
הברמן המבשל יאסר עיסא – מכוכבי הפסטיבל. צילום ילנה קווטני

התוכנית של "מסעדות פתוחות" כוללת שלל אירועים: בית אליאנס יציג תערוכת צילומים שהיא תוצר של שיתוף הפעולה של השף המולקולרי אלכסנדר 'זונדר' לחניש, וצלמי האוכל הסוריאליסטים אלון וסיון רושיאנו מולקו. ימקא תארח חפלה ירושלמית אמיתית עם שלושה שפים משלוש הדתות בשילוב מוסיקה ורקדניות בטן. לראשונה, ובשיתוף עם משרד החוץ, תתקיים תחרות "השף המבטיח" הנערכת בשש מדינות באירופה, ותחשוף את השפים האירופאים לסצנה הקולינרית הירושלמית, אירוע בשיתוף עם Seeds & Chips, כנס החדשנות בקולינריה הגדול בעולם ממילאנו שיכלול סטארט-אפים עם מיטב החידושים מהעולם בתחום המזון וסיפורים על עבודה עם שפים של מסעדות מישלן, ועוד אירועים רבים נוספים.

כמו כן יערכו סיורי יום ולילה במוקדי אוכל שונים בעיר​ בנושאים כגון סיורי קולינריה של טעמים בעיר העתיקה, ברחוב החרדי, בחיי הלילה של העיר, בעין כרם. אפליקציית Bitemojo תציע מסלול טעימה חדש שיורכב בלעדית עבור פסטיבל מסעדות פתוחות בירושלים, וייתן טעימה של המנות הכי טובות ממסעדות הגורמה בעיר, ברחבי העיר יערכו מפגשי FoodTalks עם אנשי אוכל, צלמים ושפים המובילים בתחום, בלוקיישנים מפתיעים. המלונות המובילים בירושלים משתפים פעולה עם אירועי "מסעדות פתוחות" ומציעים סדנאות עם השפים הפרטיים שלהם ומחירים מיוחדים ללינה למשתתפי הסדנאות.

פירוט כל האירועים ורכישת כרטיסים דרך אתר האינטרנט של הפרויקט






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה