3-7.11.19: הקולינריה הישראלית נפגשת עם האומנות הצרפתית

ב'תארוחה צרפתית' יציגו שפים מנות מיוחדות בהשראת יצירות אומנות צרפתיות אשר יוגשו לשבוע אחד בלבד לצד הבירה הצרפתית Blanc 1664

כשהשף אביב משה ממסעדת מסה ראה את ציורו של מרסל דושאן הוא הזכיר לו את אחת ממנות הדגל שלו במסעדה – כבד אווז בשוקולד לבן שמקבלת חידוש בהגשה עם דגש גאומטרי כמחווה לצייר. צילום אנטולי מיכאלו
כשהשף אביב משה ממסעדת מסה ראה את ציורו של מרסל דושאן הוא הזכיר לו את אחת ממנות הדגל שלו במסעדה – כבד אווז בשוקולד לבן שמקבלת חידוש בהגשה עם דגש גאומטרי כמחווה לצייר. צילום אנטולי מיכאלו

בירת החיטה הצרפתית Blanc 1664 (בלאנק 1664) מובילה פרויקט מיוחד שיפגיש את הקולינריה הישראלית עם האומנות הצרפתית הקלאסית. הפרויקט שיתקיים במבחר מסעדות בישראל ייקרא "תארוחה צרפתית" ("ארוחה" ו-"תערוכה"), ובמשך שבוע ימים יאתגר שפים ובהם אביב משה (מסה), אביבית פריאל (אוזריה), קובי בכר (פסטל), גיל דהן (קיטשן מרקט), מוטי טיטמן (מלגו מלבר), אילן מזרחי (דקא). השפים יכינו מנות בהשראת יצירות אומנות צרפתיות קלאסיות כגון חבצלות המים של מונה, אגרטל אדמוניות על מגש של מאנה, רפסודת המדוזה של ז'ריקו, או רקדנית מול החלון של דגה.

השף מוטי טיטמן ממסעדת מלגו ומלבר אוהב שילובים של טעמים, צבעים ומרקמים והחיבור בינו לבין מונה כמעט מתבקש. צילום אנטולי מיכאלו
השף מוטי טיטמן ממסעדת מלגו ומלבר אוהב שילובים של טעמים, צבעים ומרקמים והחיבור בינו לבין מונה כמעט מתבקש. צילום אנטולי מיכאלו

לפי יוזמי פרויקט מעניין זה, כל אחד מהשפים יציג את הפרשנות שלו ואת ההשראה האישית שלו ליצירת אומנות שונה. ההשראה במנה תבוא לידי ביטוי בנראות, בקומפוזיציה ובצבעוניות של יצירת האומנות, אך לא רק. השפים יביאו לידי ביטוי גם את התחושה ואת המחשבות שיצירת האומנות מעוררת בהם. כל אלו יבואו לידי ביטוי במנה שתוגש במסעדה לצד הבירה Blanc 1664 במשך שבוע אחד בלבד.

משחקי האור והצל של מאנה הזכירו לשפית אביבית פריאל ממסעדת אוזריה את צדפות הקוקי סאן ז'ק שמזוהות עם המטבח הצרפתי. צילום אנטולי מיכאלו
משחקי האור והצל של מאנה הזכירו לשפית אביבית פריאל ממסעדת אוזריה את צדפות הקוקי סאן ז'ק שמזוהות עם המטבח הצרפתי. צילום אנטולי מיכאלו

המנות יוצגו לצד צילומי יצירות האומנות באירוע פתיחה שיתקיים בביתו של אריק דנון, שגריר צרפת בישראל: אביב משה, מסה – היצירה: מרסל דושאן, עירום יורד במדרגות מספר 2, 1912. המנה: כבד אווז בשוקולד לבן, בלסמי וקרם קוקוס. מוטי טיטמן, מלגו ומלבר – היצירה: קלוד מונה, חבצלות המים "נימפאות" 1916. המנה: "לוקוס בהשתקפותו"- פילה לוקוס, אספרגוס ירוק, כרישה, לוביה וקרם וישיסואז. אביבית פריאל, אוזריה – היצירה: אדוארד מאנה, אגרטל אדמוניות על מגש 1864–1865, המנה: קוקי סאן ז'אק בחמאת עגבניות, גבינת עיזים ובזיליקום פריך. גיל דהן, קיטשן מרקט – היצירה: תאודור ז'ריקו, רפסודת המדוזה 1818. המנה: מהים ליבשה- כרישה, סרטנים כחולים, קצף סרטנים ושמנת חמוצה. גיל דהן, קיטשן מרקט – היצירה: אדגר דגה, רקדנית מול החלון 1875, המנה: מחול התפוחים- תפוח בוואקום, גלידת הל, עוגת תפוחים וגאנש תפוחים עם שוקולד לבן. קובי בכר, פסטל – היצירה: אנרי מאטיס, מוסיקה, 1909. המנה: סשימי טונה אדומה, אבוקדו, שמן כפיר ליים ושבבי נורי. אילן מזרחי, דקא – היצירה: פייר־אוגוסט רנואר, נערה בצווארון מסולסל אדום, 1896. המנה: ספגטי בוטרגו בציר וחמאת עגבניות לצד קציפת בצלצלי שאלוט. תוכן והפקת הפרויקט: ג'ינג'ר תקשורת, צילומים: אנטולי מיכאלו. אינסטגרם: 1664_blanc_israel, האשטאג: #1664blanc.

שף אילן מזרחי ממסעדת דקא הכשרה מדמה את צווארון הנערה וצבעיו ואת תחושת התנועתיות המזוהה עם ציוריו של רנואר. צילום אנטולי מיכאלו
שף אילן מזרחי ממסעדת דקא הכשרה מדמה את צווארון הנערה וצבעיו ואת תחושת התנועתיות המזוהה עם ציוריו של רנואר. צילום אנטולי מיכאלו

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה