חומרים ל־20 יחידות
240 גר' (2 כוסות פחות 4 כפות) קמח תופח
3 כפות סוכר
¼ כפית מלח
150 גר' (¾ כוס) רוויון
250 מ"ל (1 כוס) חלב
2 ביצים
40 גר' חמאה
אופן ההכנה
בקערה מערבבים יחד את הקמח, הסוכר והמלח.
בקערה נפרדת מערבבים יחד את הרוויון, החלב והביצים.
יוצרים גומה בקערה עם הקמח ויוצקים פנימה את הנוזלים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
ממסים את החמאה, מוסיפים לתערובת ומערבבים קלות – יש להימנע מערבוב יתר.
מחממים מחבת טפלון לחום בינוני נמוך.
משמנים במעט חמאה ויוצקים למחבת כף גדושה מהבלילה. מטגנים עד להזהבה במשך 3 דקות.
הופכים צד, מטגנים דקה נוספת ומוציאים מהמחבת.
ממשיכים כך עם יתר הבלילה.
מגישים לצד שמנת חמוצה ותוספות כגון קוויאר, פרוסות לשון בקר, ממרח פורל, גרבלקס, איקרה.
את כל חומרי הגלם למתכון ניתן להשיג בסניפי טיב טעם ברחבי הארץ