SUPER PIZZA: הפתעה מלבנית טעימה

סופר פיצה שנפתחה בפינת לבונטין-מקווה ישראל בתל אביב היא פרי שיתוף פעולה של האופה יובל שניר עם השף דיוויד פרנקל מפרונטו. אחרי ניסיונות מרובים יצר שניר תערובת ייחודית של קמחים המשמשת להכנת הפיצה

הבצק הוא כמובן רק הבסיס. עכשיו מגיעות התוספות שגם הן שונות מהמקובל. צילום איליה מלניקוב
הבצק הוא כמובן רק הבסיס. עכשיו מגיעות התוספות שגם הן שונות מהמקובל. צילום איליה מלניקוב

האם יכול להיות שיום אחד לא נאכל יותר פיצה? זה נשמע הגיוני כמעט כמו האפשרות שיום אחד נוכל לטוס בחופשיות מבלי לחזור לבידוד. אבל זה לא באמת כך: בעוד שהווירוס יחלוף יום אחד, אנו לא רואים מה יכול לגרום לאהבה שלנו לפיצה להיעלם. והפיצרייה החדשה שנפתחה בתל אביב רק תורמת להתמכרות הזו.

צילום איליה מלניקוב
צילום איליה מלניקוב

סופר פיצה, שנפתחה בפינת לבונטין-מקווה ישראל בתל אביב, היא פרי שיתוף פעולה של האופה יובל שניר עם השף דיוויד פרנקל מפרונטו. אחרי ניסיונות מרובים שכללו מאות סוגים של קמחים ועשרות רבות של פיצות, יצר שניר תערובת ייחודית של קמחים המשמשת להכנת הפיצה. התערובת מכילה לא פחות משמונה קמחים שונים, כולם אורגניים. בשילוב עם תהליך התפחה ארוך ומורכב נוצר בצק מיוחד, שונה ממה שאנו מורגלים בו – הוא פריך ועמיד ועם זאת אוורירי יחסית, יש לו טעם ייחודי, והוא טעים לאכילה בפני עצמו. הערך הגליקמי הנמוך יחסית של הבצק מונע תחושה של כבדות אחרי שאוכלים ממנו, מה שאומר שאפשר לאכול עוד ועוד מפיצה זאת.

צילום שחר בן-פורת
צילום שחר בן-פורת

הבצק הוא כמובן רק הבסיס. עכשיו מגיעות התוספות, שגם הן שונות מהמקובל. כלומר, אפשר להזמין פיצה עם תוספת של פטריות, זיתים או פפרוני, אבל עדיף לנסות את השילובים שיוצרים כאן. למשל תפוח-אדמה עם גבינות מוצרלה, פרובלון, פרמז'ן, פקורינו, גורגונזולה ומוצרלה מעושנת; בייקון מטוגן ופטרוזיליה קצוצה; מורטדלה, שומשום קלוי ושבבי שום שחור; ריקוטה פרסקה, ארטישוק מטוגן, סלסה ורדה, ממרח עגבניות מיובשות ושקדים קלויים; בסיס עגבניות עם תבשיל תרד, קורנביף, ממרח עגבניות שמש, ממרח פפרוצ'יני, פלפל שחור ושאטה; ובסיס ראגו פטריות עם גבינת ברי, פטרוזיליה קצוצה וצנוברים קלויים.

צילום שחר בן-פורת
צילום שחר בן-פורת

לטובת הטבעונים מציעים כאן שתי פיצות ללא רכיבים מהחי. יש מספר גדול של פיצות ללא רוטב עגבניות, למי שמעדיף זאת; וייאמר לזכותם שהשילובים מצטיינים במראה לא פחות מאשר בטעם. כל שילוב מספק פיצה שונה לגמרי מהאחרות, ואחרי שטעמנו כמה וכמה מהן, ברור לנו שנבוא לכאן שוב כדי לטעום מהשאר. המחירים? 105-120 שקלים לק"ג. כדאי לדעת: הפיצה מוגשת בסגנון "אלטליו", כלומר פיצות מלבניות הנמכרות לפי משקל. נכון למרץ 2020 הפיצרייה פועלת רק בשעות הערב. בהמשך יורחבו שעות הפעילות וגם יהיו משלוחים. אנחנו מחכים לכך.

SUPER PIZZA – לבונטין 19 תל אביב, 03-7434499. א'-ה' 17:00-23:00

צילום שחר בן-פורת
צילום שחר בן-פורת






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה