Tatti: קלאסיקה בגדול עם קצת חדשנות

טאטי יודעים מה הלקוחות רוצים: מנות גדולות של אוכל מוכר, ועם מנה לא גדולה של חדשנות
15 שנות פעילות טאטי בגבעתיים הן זמן לא מבוטל בשוק המסעדות בארץ, ותירוץ מצוין ללכת לאכול פעם נוספת באחת המסעדות הטובות באזור המרכז

15 שנים מציינת המסעדה השוכנת בגבעתיים, אחותה הבכורה של Tatti Loft הפועלת ביהוד. 15 שנה הן זמן לא מבוטל בשוק המסעדות בארץ, ותירוץ מצוין ללכת לאכול פעם נוספת באחת המסעדות הטובות באזור המרכז. מדוע היא טובה? משום שהיא יודעת לספק את התיאבון לאוכל טוב עם קצת חידושים (ולא להיפך, כפי שנעשה לא פעם), שילוב כל כך ישראלי של האהבה לקלאסיקה-שמרנית ולחדשנות בו זמנית.

ארטישוק חם
ארטישוק חם, צילום דניאל לילה

התפריט התחדש באחרונה במספר מנות, ואנו ניסינו לטעום את רובן. מאחר והגענו בשעות הערב, תפריט ארוחות הבוקר המסקרן לא היה נגיש (החצ'פורי הממולא במוצרלה ועשבים ארומטיים עם ביצת עין מעל, נראה כמו סיבה טובה לחזור לכאן).

התחלנו את הארוחה עם כרובית מטוגנת בוויניגרט לימון וחרדל (38 שקלים). קיבלנו חצי כרובית בינונית בגודלה, מטוגנת כהלכה, עם רוטב מצוין שסיפק את הרטיבות והחמצמצות הנדרשת. זו מנה מכובדת במושגים של מנה ראשונה, וכמוה גם מנת ארטישוק איטלקי מוקפץ בויניגרט כמהין (54 שקלים). הארטישוקים טובים – ההקפצה סיפקה מידה של חום ובישול, הוויניגרט חביב (הכמהין כבר שחוק מדי לטעמנו), ותוספת הפרמג'ן, האספרגוס ועגבניות השרי, העשירה את המנה. מנת הכבד-עוף ופטריות על מצע פולנטה טאטי (52 שקלים), הייתה ההוכחה האחרונה שהיינו צריכים כדי להבין שפשוט הזמנו יותר מדי, או שכאן מתייחסים ללקוח הישראלי ברצינות, ומספקים את המנות הגדולות שהוא מצפה להן. זו אמנם עדיין מנה ראשונה, אך כמות הכבד והפטריות הטריות הפתיעה, ויחד עם הפולנטה בעלת המרקס הגס, מקבלים מנה גדולה ועשירה. הכבד עצמו עשוי היטב – אמנם לא רך כפי שאנו אוהבים, אבל הורידו אותו מהאש לפני שהחל להתייבש.

ספגטי עם כדורי בשר
ספגטי עם כדורי בשר, צילום דניאל לילה

את אותה פולנטה פגשנו לאחר מכן בפיצה פולנטה, המכילה שכבה לא גדולה אבל מספיקה כדי להשפיע על הטעם הסופי, יחד עם פטריות שמפיניון טריות, עגבניות שרי, ארוגולה ופרמז׳ן (54 שקלים). הבצק דק ופריך, התוספות בכמות יפה, והפיצה בסך הכל טובה, גם אם טעמנו טובות ממנה.

"דג ים משתנה" (124 שקלים) היה ביום ארוחתנו מוסר ים, האופציה הנפוצה ביותר במסעדות המגישות "דג ים משתנה". הדג היה מצוין – מפולט היטב, צלוי במידה הנכונה כך ששמר על טעמיו ומעט המיצים שיש לו. הדג מגיע עם ירקות צלויים ותוספת לבחירה. אנו בחרנו בתוספת של ירקות מאודים, וקיבלנו עוד צלחת עם כמות גדולה של ירקות שונים המאודים כהלכה. הכל ביחד היה ללא ספק מנה גדולה, בהתאם למאפיין של מרבית המנות שהזמנו.

קרמבל תותים
קרמבל תותים, צילום דניאל לילה

הארוחה חיזקה את התחושה שתמיד הייתה לנו כשאכלנו כאן: הם יודעים מה הלקוחות רוצים, כלומר מנות גדולות של אוכל מוכר, ועם מנה לא גדולה של חדשנות, והם עושים זאת כהלכה.

 

Tatti – דרך השלום 53  גבעתיים, 03-5739526, א'-ו' 8:00-24:00, שבת 10:00-24:00

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר