West Side: הפתעה לטובה

גם אם לא הכל היה במדויק לטעמנו, נהנינו מאוד מהארוחה בווסט סייד. ניכר כי ביצירת התפריט הושקעו מחשבה ויצירתיות, תוך רצון לקחת את המוכר וידוע, ולתת לו טוויסט ייחודי

צלעות טלה מלאות טעם ועשויות כהלכה המוגשות עם בייבי שומר לימוני, תרד וארטישוק. צילום אנטולי מיכאלו
צלעות טלה מלאות טעם ועשויות כהלכה המוגשות עם בייבי שומר לימוני, תרד וארטישוק. צילום אנטולי מיכאלו

כבר עברו הימים בהם צמד המילים אוכל כשר היה חלופה לאוכל דל, משעמם ואפילו תפל. ועדיין, הביקור שלנו במסעדת West Side (ווסט סייד) של מלון רויאל ביץ' תל-אביב, הותיר אותנו מופתעים לטובה.

צילום אנטולי מיכאלו
צילום אנטולי מיכאלו

הגענו לרגל השקת תפריט החורף, עליו אחראי השף עומרי כהן. התפריט מתחלק למספר קטגוריות, כשבכל אחת מהן נכנסו מנות חדשות. הבסיסית ביותר מוגדרת כ"עלים של חורף". כלומר סלט של חסה סלנובה, נענע ותרד עם ויניגרט הדרים ושקדים קלויים (62 שקלים) –  סלט קליל ומוצלח הודות לחומרי גלם טריים וויניגרט מצוין. מנה מתוחכמת יותר היא טרטר טונה אדומה וגזר מרוקאי, המשלבת גם עדשים, תפוזים, אריסה וכוסברה (75 שקלים) – שילוב מדויק של מרקמים וטעמים, ואנחנו, שלרוב לא מתלהבים ממנות טרטר, לא השארנו ביס בצלחת.

צילום אנטולי מיכאלו
צילום אנטולי מיכאלו

מבין המנות הראשונות המוגשות חמות, הזמנו קטאיף טלה וצנוברים, המוגש עם סלט מנגולד חם וחומוס (75 שקלים). במסעדות ערביות אכלנו קטאיף מוצלח יותר, אבל זה של ווסט סייד הינו מתמודד ראוי בתחרות, עם מרקם רך ומילוי טעים בכמות מכובדת, שכיף לטבול בסלט החם הנלווה אליו. הכרוב ממולא ריזוטו (78 שקלים) חזר לרגש אותנו, הודות לתיבול מדויק ומיוחד. שתי יחידות הכרוב הממולא מוגשות עם מח עצם, חצילים מטוגנים וכוסברה, עם טנזייה כרוב ושזיפים, שמאופיין בטעמים ייחודיים, מעט מתוקים מדי עבורנו.

צילום אנטולי מיכאלו
צילום אנטולי מיכאלו

בין המנות העיקריות החדשות תמצאו ניוקי זנב שור קרמל עם עגבניות, צ'יפוטלה, ציר טלה וכוסברה (105 שקלים) – תבשיל מוצלח שעיקרו בשר רך עם ניוקי אוורירי במידה הנכונה; וצלעות טלה מלאות טעם ועשויות כהלכה, המוגשות עם בייבי שומר לימוני, תרד וארטישוק (210 שקלים).

צילום אנטולי מיכאלו
צילום אנטולי מיכאלו

יש גם קינוחים חדשים, כגון פינק סייד – סורבה תות עם קראנץ' פטל, קרמו שוקולד לבן ותותים (62 שקלים), מנה שנראית יפה רגע לפני שאוכלים ממנה. אחרי הביס הראשון הכל מתערבב זה עם זה, אבל זה טעים (וכשר), אז אנחנו לא מתלוננים.

גם אם לא הכל היה במדויק לטעמנו, נהנינו מאוד מהארוחה בווסט סייד. ניכר כי ביצירת התפריט הושקעו מחשבה ויצירתיות, תוך רצון לקחת את המוכר וידוע, ולתת לו טוויסט ייחודי – רצון שהצליח מעל המצופה. כדאי להגיע לכאן, גם אם אתם לא בהכרח אוכלים במסעדות כשרות.

מסעדת West Side  – מלון רויאל ביץ' , הירקון 19 תל אביב. 03-7405054. א'-ה' 19:00-23:00

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה