אוריינטליות מסוג חדש: אתניקה בהרצליה ולהבות בראשון

כשנכנסים לשתי מסעדות אלה מופתעים מהגדול ומתשומת הלב העיצובית החורגים ממה שמוגדר כ"מסעדות מזרחיות" או "שיפודיות". בשתיהן הבעלים הם אנשי ענף המזון והמשקאות, בשתיהן לוקחים את העניינים ברצינות

כשנכנסים לשתי מסעדות אלה מופתעים מהגדול ותשומת הלב העיצובית החורגים ממה שמוגדר כ"מסעדות מזרחיות" או "שיפודיות". בשתיהן הבעלים הם אנשי ענף המזון והמשקאות, בשתיהן לוקחים את העניינים ברצינות, ובשתיהן מעסיקים שפים – שוב חריג בסוג זה של מסעדות, לפחות על פי דגם המחשבה המקובל.

אתניקה – רוח אוריינטלית חדשה בהרצליה פיתוח
"אתניקה", מסעדה אוריינטלית וכשרה בהרצליה פיתוח, נולדה בעקבות הרצון לחבר בין אוכל טוב, בשר איכותי וכמה מטבחים אוריינטליים במגוון רחב של טעמים וריחות.
הקונספט העיצובי של המסעדה, וכאמור – יש כזה ולא סתם גיבוב שולחנות וכסאות, נולד מתוך רצון לשלב בין קווים מודרניים למוטיבים אתניים עתיקים. השילוב של השניים יוצר ניחוח אתני מעודכן, צעיר ורענן, עם דגש על שילוב פיוז'ני באופיו בין האוכל, העיצוב והמוזיקה.

אבל סיפור של מסעדת אתניקה מתחיל במסעדות קיוטו, בריו דה קובה, ומפגש הסטייק בהרצליה ובעמי לוגסי ז"ל , אבי המשפחה שהיה מבעליהן, שבעקבות דום לב הפך לצמח ואחרי שנתיים נפטר.
בני המשפחה לקחו את העסקים לידיים, הבינו ש"מפגש הסטייק" היא מותג נמוך – שמן הסתם טוב לארוחות צהרים אך לא בלילה.

בני משפחת לוגסי גדלו בחו"ל – בברזיל ובאירופה , והושפעו מה שראו ואכלו. החזון שלהם הלך אל כיוון מסעדות לבנוניות ואתניות אחרות, עם אוכל מזרחי שאולי נתפס נמוך, אך להביא אותו לתחום יוקרתי. "ללכת על חבל דק" כי מזרחי שווה עממי קורא לכך עודד לוגסי, המנהל את מסעדת אתניקה שהוקמה במקום מפגש הסטייק ברח' שנקר 7 באזור התעשייה של הרצליה פיתוח.

הלוגסים עבדו הרבה על התפריט והסתייעו ביועץ זיו אייל, כשהם מקפידים על כך שהחומוס יהיה לבנוני, הקוסקוס מרוקאי והחריימה טוניסאית – מצויינות בכל פרט. מסתבר כי התגובות טובות, והסועדים נהנים מהקונספט מהאוירה.
ויש עוד דבר באתניקה: המסעדה כשרה. הכשרות היא חלק מהתחזקות לכיוון הדת של בני המשפחה בעת מחלת האב, אך עודד מציין כי לא רק שיש ביקוש גדול של שומרי כשרות לבילוי באזור השרון, אלא שגם חילוניים רבים מעדיפים לאכול כשר.
בצהרים המסעדה מלאה ובערב התנועה בקו עלייה – גם תיירים וגם ישראלים, ומה שמשמח את עודד לוגסי במיוחד: לקוחות חוזרים.

את המטבח של אתניקה מובילים שני שפים: אורי כץ שיהיה סו שף ב"רוקה", ועודד מעיד עליו כי יש לו פוטנציאל גבוה ושף נוסף היא ולרי – דור שלישי לקצבים, האחראי לבשרים באתניקה.
תפריט המסעדה מורכב ממספר סגנונות המציעים מנות בשריות, דגים ותבשילים מיוחדים. חומרי גלם נבחרים בקפידה, ומבוססים על תוצרת מקומית.
למנות הבשר מקום של כבוד בתפריט, הקצב הביתי והשף מתגאים ומציגים נתחי בשר מובחרים המטופלים כל נתח בנפרד, בחדרי יישון מיוחדים שבמקום. כל נתח במסעדה מגיע מספק שונה על מנת להגיש ללקוחות נתחים מובחרים.

להבות – מלהיבים את אזור התעשייה של ראשון
גם להבות היא מסעדה מזרחית/שיפודיה, וגם היא כשרה. ואולי שלא במפתיע, גם כאן עומדים מאחורי המסעדה אנשים שלוקחים את העיסוק שלהם ברצינות ומביאים איתם הרבה ידע וניסיון, המאפשרים לנהל מסעדה כה גדולה ואולם אירועים צמוד-נספח לכ- 130 איש, שיכולים לאכול בלי שהדבר מפריע לפעילות המסעדה.

להבות ממוקמת במרכז המסחרי במערב ראשון לציו,ן ומשלבת שלושה חללי הסעדה: מסעדה, אולם אירוע ואיזור טייק אוויי מהיר. הכל מאורגן בחוכמה ובמחשבה על יעילות, ואמנם סביר להניח שאתם לא תבקרו במטבח האחורי הגדול, אזורי המקררים, הקצבייה ומוקד קיצוץ סלט הירקות, אבל מדובר במערך מקצועי מרשים.

את להבות השוכנת במקום בו פעלה מספר שנים מסעדת גחלים (איזה שמות אש – בעברית ובלי בולשיט) הקימו אנשי העסקים ומבעלי רשת הפאביים האירים "דבלין": ציון להב, גילי צברי, אייל טור שלום ויוסי חיון, אשר הגשימו עוד חלום.
כפי שאומר גילי צברי: "בכל העסקים שפתחנו שמנו דגש על מקצועיות, ובמיוחד כאן בלהבות, עם בשר איכותי, שירות ואווירה ביתית".

המסעדה מציעה בשרים, דגים, פסטות וסלטים טריים. נתחי הבשר מטופלים במקצוענות על גריל הפחמים. הדגים מגיעים טריים כל יום, חומרי הגלם והתבלינים מבטיחים את הטעם, וסלטי הבית והחומוס נעשים בהקפדה על איכות וטריות  – הכול בניצוחו של השף אלדד דהן. כן, גם בלהבות יש שף, והדבר מורגש בסלטים שלא רק טריים אלא פשוט "רוצים עוד" – עוד סיבוב שמגיע לשולחן עם הלאפות החמות מהטבון הפרטי של המסעדה  

עסקיות צהרים מוצעות במחירים המתחילים ב-49 ש"ח, וב- 25 ש"ח כבר אפשר לשבוע בפינת הטייק אוויי בה יש מקומות ישיבה – חושבים כאן על הפרטים הקטנים, ומוקירים גם את הממהרים או מעוטי הכסף.

כשרות המסעדה והאירועים בהשגחת הרבנות ראשל"צ. מנות העוף כשרות למהדרין ובשרי האנטריקוט והקבב הינם מבשר חלק. יש לציין שבמקום ישנה אפשרות לגלאט כשר. ולא פחות חשוב: יש כאן מגרש חניה גדול חינם, שכמוהו לא תמצאו לא רק בהרצליה פיתוח אלא כמעט בכל מתחם מסעדות אחר במרכז. מאוד נהנינו בלהבות.


אתניקה,  שנקר 7 א.ת. הרצליה פיתוח 09095111177
להבות, לישנסקי 20 א.ת. חדש ראשון לציון 03-9565757

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר