חומרים ל-4 סועדים:
חצי ק"ג קלמרי, נקי שטוף וחתןך לרצועות
שמן זית
מלח, פלפל
1 גביע יוגורט מאיכות מעולה
חומרים לסלט:
1 כוס גרגירי חומוס, שהושרה למשך הלילה ובושל במי מלח עד לריכוך הרצוי
2 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות
1/2 בצל סגול, קצוץ דק
חופן תרד, שטוף וחתוך לרצועות דקות
2 כפות בצל ירוק קצוץ
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף כוסברה קצוצה
גרידה מלימון אחד
מלח ופלפל, לפי הטעם
לרוטב תמרינדי:
1 כפית דבש
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
1 כפית שום קצוץ
1/2 צנצנת מחית תמרינדי
3 כפות שמן זית
1 כף שמן שומשום
3 כפות מים
1 כפית גרגירי כוסברה טחונים
1 כפית גאראם מסאלה
1 כפית כמון טחון
מעט אבקת צ'ילי או שאטה גרוס
מלח, פלפל, לפי הטעם
אופן ההכנה:
רוטב:
מערבבים את כל החומרים בקלחת קטנה,
מביאים לרתיחה עדינה,
מבשלים כדקה, מורידים מהאש.
טוחנים בעזרת מכשיר טחינה ידני.
טועמים ומתקנים תיבול.
קלמרי:
מלהיטים מחבת על אש גבוהה.
שמים קלמרי, שמן זית, מלח ופלפל.
מטגנים מספר דקות עד שהקלמרי מוכן.
סלט:
שמים בקערה את כל החומרים לסלט,
מוסיפים כ- 6 כפות מהרוטב ומערבבים,
מתבלים במלח ופלפל.
הגשה:
מניחים בצלחות מהסלט.
מסדרים מעליו את הקלמרי הצרובים.
מוסיפים כף יוגורט מעל.