מצרכים
1 ק"ג ספר ריבס/שפונדרה
לרוטב הברביקיו
1 כוס עגבניות מרוסקות
1 כוס דבש תמרים
4 יח' גמבה אדומה שנקצצה דק
כוסברה טרייה קצוצה היטב
1/2 ל' יין אדום
250 ג' קטשופ איכותי
1/2 כף כוסברה טחונה יבשה
פלפל שחור/מלח
2 כפות סוכר חום
2 ראשי שום טרי כתוש
2 כוסות מים
3 ענפי טימין
2 פלפלוני צ'ילי
אופן ההכנה
מבשלים את הבשר על האש במשך שעתיים לפני הצליה.
להכנת הרוטב: מכניסים את כל החומרים לרוטב לסיר. מבשלים 1/2 שעה על אש נמוכה מאוד עד לצמצום לכדי מחצית הכמות.
בזמן הצלייה, מברישים את הבשר ברוטב כל הזמן, עד להכנתו המלאה. צולים על אש נמוכה מאוד כדי שלא ישרף הסוכר.