חומרים
1 כרובית בינונית שלמה
2-3 שיני שום קצוצות
צרור שמיר קצוץ (אפשר לשלב עם כל ירק אחר והכי טעים כוסברה)
1-2 כפיות חרדל דיז'ון
מלח גס
2-4 כפות צ'ילי מתוק
3-4 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
להניח כרובית שלמה בסיר עם מים ולהביא לרתיחה.
להנמיך את האש ולבשל עוד כ- 10 דקות.
חשוב שהכרובית תהיה כמעט מוכנה ולא תתפרק.
בקערית לערבב את השום, עשבי תבלין, שמן, חרדל, רוטב צי'לי, מלח.
את הכרובית המסוננת להניח בתבנית עם נייר אפייה.
לעסות אותה היטב עם הרוטב שהכנו.
(מומלץ להשאיר בצד קצת מהירק ושום קצוצים לקישוט בסוף).
חשוב שהמרינדה "תעטוף" את כל הירק.
לאפות בתנור בחום של כ- 290 מעלות במשך כ- 15-20 דקות.
בהוצאת מהתנור לפזר את הירק ושום שהשארנו בצד.
מומלץ לסחוט מיץ מחצי לימון ולפזר מעל.
אפשר להגיש עם טחינה או בלעדיה.