חומרים:
2 קופסאות טונה במים
350 גרם קמח תופח
3 ביצים
1 כף חרדל
1 כוס חלב או 1/2 כוס שמנת קלה (10% שומן) מהולה בחצי כוס חלב.
1/3 כוס שמן
מלח, פלפל שחור
חופן עשבי תיבול קצוצים – טימין, בזיליקום, שמיר, פטרוזיליה
200 גרם גבינה בולגרית במליחות עדינה 5% שומן, בקוביות.
אופן ההכנה:
לשמן תבנית שקעים, אפשר בספריי, ולחמם תנור לחום בינוני – 180 מעלות.
לערבב את כל החומרים בקערה.
לצקת את הבלילה לתבנית שקעים עד ל- ¾ מגובהם.
לאפות כ- 40 דקות.
יעל בירמן, דיאטנית קלינית מוסמכת ומנהלת תחום התזונה ב- ISIS – המרכז לאיזון גופני, נפשי ותזונתי