סורבה פירות יער
חומרים:
500 גרם פירות יער
3 כפות סוכר חום
כפית תמצית וניל
3 כפות יין
½ כוס מים
לעיטור:
כוס יוגורט
כפית סוכר חום
½ כפית תמצית וניל
ההכנה:
מרסקים בממחה את כל המרכיבים.
מקציפים במיקסר במשך 5 דקות את התערובת ומכניסים לשעתיים למקפיא.
מפשירים חלקית, מקציפים 5 דקות ומחזירים להקפאה של 12 שעות.
לפני ההגשה מערבבים יוגורט עם סוכר ותמצית וניל ומעטרים את הצלחת.
גלידת מנגו
חומרים:
3 מנגו בינוניים
3 כפות סוכר חום
כפית תמצית וניל
כוס שמנת מתוקה להקצפה
ההכנה:
קולפים את המנגו וחותכים לקוביות, משאירים בצד מספר קוביות לקישוט.
מרסקים בממחה את הפרי עם סוכר ותמצית וניל.
מקציפים את השמנת במיקסר עד לקבלת מרקם אוורירי.
מערבבים את הקצפת עם תערובת הפרי ומקפיאים לפחות 12 שעות.
מגישים בעיטור קוביות פרי ועלי נענע.
ספרה של מירה אפרתי "טעימים מן הטבע" יצא לאור בהוצאה עצמית.
מחיר הספר: 50 ש"ח.. נמכר בכל חנויות הספרים, גם המקוונות.
מירה אפרתי, טל. 03-7518370, 050-8545745