מצרכים
4 סטייקים פילה בקר טרי במשקל 180 גרם כל אחד
8 גבעולים קטנים של רוזמרין טרי
1 כוס יין אדום יבש טוב
3 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
קליפה מלימון אחד, מגוררת דק
1 כף פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס מרק צח מבשר או עוף
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
אופן ההכנה
1. מחדירים 2 גבעולים קטנים של רוזמרין לתוך כל סטייק, מצידו הצר.
2. מערבבים בקערית יין אדום, מחצית מכמות שמן הזית, שום, גרידת לימון ופטרוזיליה.
3. מורחים את התערובת על הבשר מכל צדדיו ומשאירים שעה בטמפרטורת החדר. מוציאים ומייבשים את הסטייקים. מסננים את הנוזלים ושומרים בצד.
4. במחבת כבדה מחממים את יתרת שמן הזית ומטגנים את הסטייקים דקה מכל צד על להבה גבוהה. מקטינים את הלהבה ומטגנים עוד כ 4 דקות מכל צד, עד לדרגת עשוי למחצה. מעבירים לצלחת מחוממת ומכסים בנייר כסף.
5. שופכים מהמחבת את השמן ומוסיפים למחבת את המשרה והמרק. תוך קרצוף המחבת מרתיחים את הנוזלים ומבשלים, עד שנפחם מצטמצם למחצית. מתבלים במלח ופלפל.
6. מעבירים את הסטייקים לצלחות הגשה. מסננים את הרוטב, יוצקים לצלחות ומגישים מיד.