חומרים:
1 ק"ג תרד
1.5 ק"ג מנגולד קצוץ גס
2 כפות בהרט לבנוני
1 כפית קינמון
4 שיני שום קצוצות
4 בצלים פרוסים דק
5 כפות שמן זית
2 דגי בורי מפולטים ונקיים מעצמות
1/2 כוס טחינה גולמית מדוללת ב-3/4 כוס מים וכפית מלח
צרור פטרוזיליה קצוץ
4 כפות צנוברים קלויים
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל בשמן זית עד השחמה, ומוסיפים את השום והבהרט.
מוסיפים את התרד והמנגולד, מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
מטגנים את הפילטים של הדג במעט שמן זית, תחילה על הצד של העור, כ-3 דקות מכל צד.
להגשה:
מחממים תנור לחום מקסימלי במצב של גריל עליון. מעבירים את תבשיל המנגולד והתרד לתבנית חסינת אש, ומסדרים עליו את פילה הבורי. יוצקים את הטחינה ומכניסים לתנור לכ-4 דקות, עד שהטחינה מבעבעת.
מקשטים בפטרוזיליה קצוצה, צנוברים קלויים ומעט שמן זית. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.