התמרים הצהובים על הסנסנים, מפתחים לאחר הצלייה הממושכת בתנור טעם מתקתק ומרקם נעים המזכיר משהו ערמונים, ומשמשים ליווי מעולה לעוף השחום. מומלץ להגיש עם אורז, שייצא נשכר גם מהרוטב הפיקנטי, ולהזהיר את הסועדים מפני החרצנים.
חומרים (ל-6 מנות):
1 ק"ג תמרים צהובים
1/2 1 ק"ג עוף, מחולק לחלקים
2-3 גבעולי רוזמרין
למשרה:
1/3 כוס סילאן או דבש
1/3 כוס שמן זית
מיץ מ-1 לימון
1 בצל קטן מרוסק
3-4 שיני שום כתושות
קורט צ'ילי או פפריקה חריפה (לפי הטעם)
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
שוטפים את התמרים, מייבשים היטב ומניחים במקפיא להבחלה למשך 12 שעות לפחות.
מוציאים מהמקפיא ומפשירים.
מסדרים את חלקי העוף בתבנית אפייה או בכלי חסין חום המתאים גם להגשה.
מערבבים את כל חומרי המשרה לתערובת אחידה ויוצקים על חלקי העוף.
מניחים לעוף לשרות במשרה שעה לפחות (אפשר גם יותר).
הופכים מדי פעם כך שהעוף יכוסה היטב במשרה.
מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מניחים את התמרים עם הסנסנים (הגבעולים) על פני העוף, ומפזרים את עלי הרוזמרין.
אופים כשעה, או עד שהעוף והתמרים רכים ושחומים מאוד.
צילום ירון ברנר