חומרים:
2 כוסות חיטה מלאה (להכנה בסוטאג' 28 ס"מ)
200 גר' גזר גמדי קפוא
2 יח' שורש פטרוזיליה טרי פרוס
200 גר' נתחי פרגיות
100 גר' אפונת שלג קצוצה גס
2 גבעולי סלרי טרי קצוצים
2 יחידות בצלצלי שלוט קצוצים
2 פלפלים אדומים יבשים (מתוק או חריף אם אוהבים)
1 עגבנייה טרייה חתוכה לקוביות
שמן זית
תערובת תבלינים (גרדה של חצי אגוז מוסקט, כף זרעיי כוסברה, 1/2 כפית זרעי קימל, 1/2 כפית זרעי כמון – כותשים הכול לאבקה אחידה)
4-5 צלעות טלה נקיות ומופרדות שהוכנסו למשרה למשך 4-5 שעות.
משרה לצלעות:
1/2 כוס יין אדום
1/2 כוס ציר בשר
1 בצל סגול קצוץ
1 שן שום קצוצה
2 עלי דפנה
כפית פלפל אנגלי, כפית גרעיני כוסברה
1 צ'ילי חריף קצוץ
כף סילאן או דבש
אופן ההכנה:
מטגנים את הירקות עם נתחי הפרגית במעט שמן זית.
מוסיפים את החיטה לאחר השרייה של 4 שעות.
מוסיפים את תערובת התבלינים וארבע כוסות נוזלים (ציר בשר או מים).
מבשלים על אש קטנה כחצי שעה.
פונים להכנת הצלעות:
מוציאים מהמשרה.
מפזרים מעל המחבת עם החיטה כך שהחיטה תהיה מכוסה. אם לא כיסינו הכול, ניתן להוסיף פרחי ברוקולי.
מפזרים מעל כף מהמשרה.
מכניסים הכול לתנור עם המחבת: בתחילה בחום גבוה למשך 10 דקות, ואז מנמיכים לחום בינוני-נמוך כ- 150 מעלות למשך 30 דקות נוספות.
מגישים עם המחבת החמה ישירות לשולחן.
שף רפאל כהן, בעלים ושף ראשי של מתחם האירועים "לוקא"