מצרכים ל-2 פיצות בינוניות
לבצק
500 גרם קמח לפיצה כמו של פסטה ריקו
2 כפיות שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
3-4 כפות של שמן זית
1 ו-1/2 כוסות מים פושרים
לטופינג
1 מיכל (200 גרם) רוטב שמנת ופטריות
1 שקית (300 גרם) טריו פתיתי גבינה צהובה השף הלבן
1 כוס פטריות שמפיניון פרוסות
1 פלפל צ'ילי אדום פרוס לטבעות דקות
3-4 גבעולי טימין טרי
1 פטה עיזים 16% פיראוס (250 גרם) מפוררת
אופן ההכנה
בקערת מיקסר מערבבים קמח, שמרים יבשים וסוכר.
יוצרים גומה בקערה ושופכים לתוכה כוס מים, שמן ומלח. מתחילים ללוש בעזרת וו לישה.
מוסיפים בהדרגה את חצי כוס המים הנוספת עד שנוצר בצק גמיש.
יוצרים מהבצק עיגול.
מקמחים קלות ועוטפים את הקערה בניילון נצמד. מתפיחים כ-1/2 שעה.
מוציאים את כדור הבצק.
לשים אותו מעט בעזרת הידיים ומחלקים לשניים.
מרדדים כל כדור לעיגול בעובי 1-2 ס"מ על נייר אפייה מקומח.
מעבירים את הבצק עם נייר האפייה לתבנית.
בעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת קרוב לשולי הבצק.
מורחים על הבצק רוטב שמנת פטריות.
מפזרים פתיתי טריו, פרוסות פטריות וצ'ילי וטימין.
מתפיחים את הפיצות כ-20 דקות לפניי האפייה.
אופים את הפיצות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-25 דקות עד הזהבה.