לכמה מנות/סועדים: 8
חומרים
1 ק"ג בצל
1 ק"ג בשר צלעות
8 חצילונים במשקל 200 גרם ליח'
תבלינים
10 גר' מלח
20 גר' פפריקה מתוקה
20 גר' מרק עוף
10 גר' פלפל שחור טחון
10 גר' כמון
15 גר' הל
10 גר' כוסברה טחונה
50 גר' שום כתוש
30 CC שמן סויה
אופן ההכנה
בסיר מבשלים כשעתיים את הבשר על אש קטנה עד שיתרכך.
מקררים ומקצצים את הבשר לקוביות קטנות.
במחבת מטגנים 500 גר' בצל, מוסיפים 25 גר' שום, מוסיפים את הבשר הקצוץ וחצי מכמות התבלינים כ-5 דק' ומקררים.
מטגנים את החיצולנים בשמן עמוק, עושים חריץ באמצע וממלאים אותם.
אופן הכנת הרוטב
מטגנים את חצי הכמות בצל עם שום מוסיפים את שאר התבלינים ואת נוזל הבשר ומבשלים כ- 10 דק'.
מסדרים את החצילונים עם המילוי בתבנית ואופים בתנור כ-40 דק'.
מקשטים עם רבע עגבניה ופלפל ירוק חריף.
"מעריב גורמה קיץ 2006"