חומרים
1 חבילה פטרוזיליה
1 בצל קצוץ לקוביות קטנות
1 פלפל אדום או גמבה קצוצה
1 פלפל ירוק (לא חריף) קצוץ
1 כוס חומץ
2 כוסות מים רותחים עם כוס שמן רגיל
1 כפית אורגנו יבש
2 כפיות מלח
חצי כפית פלפל לבן
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית שום כתוש טרי
אופן ההכנה
קוצצים דק את הפטרוזיליה ומערבבים עם שאר הירקות הקצוצים.
מרתיחים את המים ושופכים על הירקות, מקררים את התערובת ומוסיפים את יתר התבלינים.
המים הרותחים מאריכים את זמן השימוש ברוטב כשהוא מונח במקרר.