אוסובוקו טלה ושום טרי באריזה אישית

 

זהו מתכון קל להכנה וטעים. הוא מחבר בהצלחה בין שני מוצרים הנמצאים במיטבם בחג הפסח, הטלה והשום הטרי. כאשר כל מנה ארוזה בנייר כסף ומוגשת בנפרד לסועד. ניתן להכין מנה זו באותו יום שכן היא נאפת בתנור מספר רב של שעות, בחום נמוך, ולא סובלת מבעיות הכנה ותזמון מדויקים (היא יכולה להמתין בתנור עד להגשה) או ניתן להכינה מראש ולחממה בתנור ב-160 מעלות כ-40 דקות.

ל-8 מנות
8 נתחי אוסובוקו טלה
8 ראשי שום טריים פרוסים ל-2
8 כפות צ'אטני (ריבה פיקנטית). אני משתמש בצ'אטיני מנגו אבל אפשר גם אחרים.
מעט פלפל שחור גרוס
8 כפות שמן זית
8 גבעולי רוזמרין
מעט מלח גס
8 מלבנים של נייר כסף בגודל מתאים

אופן ההכנה
נניח כל אוסובוקו בתוך מלבן נייר כסף, נמרח אותו בצ'אטני, נוסיף מלח ופלפל, משני צדדיו שני חצאי ראשי שום, נטפטף עליהם שמן זית, נוסיף את ענף הרוזמרין ונסגור את נייר הכסף היטב (המהדרין משתמשים בנייר כסף כפול).

נכניס לתנור ל-180 מעלות למשך חצי שעה. נוריד את החום ל-110 מעלות ונמשיך לבשל למשך כ-4 שעות.

נניח כל אריזה כזאת במרכז צלחת, נפתח את נייר הכסף רק מלמעלה (לא לנסות להוציא את תוכן האריזה שכן הבשר אמור להתפרק מהעצם).

נגיש לצידה סלט ירוק ואורז למשל, והרי לנו מנה מנצחת.

אגב, ניתן להכין מנה זו גם עם אוסובוקו עגל ושוק טלה בשלמותו.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה