אוסובקו טלה בבישול ארוך עם פייב ספייס

 

חומרים ל-6 סועדים
6 יחידות אוסובקו טלה – 350-400 גרם
3 בקבוקים ליטר וחצי של בירה שחורה
2 בקבוקי יין אדום
3 ליטר ציר עוף
2 ראשי שום
3 גזרים חתוכים דק
3-4 גבעולים של סלרי פרוס דק
10 בצלי שאלוט
3 יחידות כרישה פרוסות דק דק
גבעול של עשבי תיבול בוקה-גרני של כוסברה,פטרוזיליה,טימין פלפל אנגלי ועלי דפנה
50 גרם פייב ספייס
30 גרם רסק עגבניות
200 גרם דבש
4-5 כוכבי אניס
מקלות קינמון
קילו לבבות ארטישוק
3-4 בצלי שאלוט ( לקרם )
יחידה של קרישה
100 cc יין לבן
נתח של בייקון
2 ליטר שמנת
חצי ליטר ציר עוף(לרוטב)

אופן הכנה לאוסובקו
לקחנו את 6 היח' של השוק טלה וצרבנו אותם בסיר עם מעט שמן . הנחנו אותם בצד

לקחנו את אותו הסיר ןחממנו את השמן בפנים , הנחנו את הירקות הארומטיים ביחד עם הבוקה גרני והבאנו את זה למצב של הזעה קלה

לאחר מכן מוסיפים על זה את היין, את הבירה השחורה ואת בציר העוף ומביאים למצב של חצי צמצום.

לקחנו והוספנו לבפנים את התבלינים: רסק עגבניות, מקלות קינמון וכוכבי אניס . ביחד עם השוק מבשלים את זה במשך 3 שעות על טמפ' של 150 מעלות .

הכנת הקרם
מחממים סיר עם קצת שמן זית ומוסיפים את בצלי השאלוט ולבבות הארטישוק. נותן לזה להזיע קלות. מוסיפים יין לבן ומצמצמים אותו עד שהוא נעלם לגמרה ואז מוסיפים את בציר העוף והשמנת.

נותנים לזה להתבשל חצי שעה, טוחנים הכל, מסננים וקיבלנו קרפ ארטישוק .

המתכון מתוך פסטיבל הארטישוק






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה