אורז יסמין עם בשר טלה – ארוחה בסיר אחד

בחוץ כבר קריר ומבלים יותר בבית. זה הזמן להכין ארוחה חמה בסיר אחד לפי המתכון של השף צ'רלי פדידה לסוגת בהשראת המטבח הערבי הקלאסי

מחזירים את הבשר הטחון לסיר עם האורז. מוסיפים צנוברים קלויים ופטרוזיליה קצוצה ומערבבים. צילום דן פרץ

חומרים ל-6 מנות

400 גרם בשר טלה טחון גס
6 כפות שמן צמחי עבור הבשר
2 כפיות כמון
½ כפית פלפל אנגלי טחון
1/3 כפית הל טחון
מעט מלח

3 כוסות  אורז יסמין קלאסי כמו של סוגת
6 כפות שמן צמחי עבור האורז
מעט מלח
1/2 4 כוסות מים רותחים

להגשה

4 כפות צנוברים קלויים
4 כפות פטרוזיליה קצוצה

צילום דן פרץ

אופן ההכנה

יוצקים 6 כפות שמן לסיר ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה.

מטגנים את הבצל 5-10 דקות להזהבה.

מוסיפים את הבשר הטחון.

מערבבים כך שהבשר יתפרק לפירורים קטנים. מוסיפים כמון, פלפל אנגלי, הל ומעט מלח.

ממשיכים לבשל עוד 5 דקות.

מוציאים לצלחת ושומרים בצד.

יוצקים שוב לאותו סיר (אין צורך לשטוף אותו) 6 כפות שמן.

מחממים מעל להבה בינונית-גבוהה.

מוסיפים את האורז ומטגנים במשך 1-2 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.

מוסיפים מעט מלח ומים רותחים.

מערבבים ומכסים.

מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות או עד שהאורז רך והנוזלים נספגים. מכבים את האש משאירים במכסה סגור 5 דקות נוספות.

מחזירים את הבשר הטחון לסיר עם האורז.

מוסיפים צנוברים קלויים ופטרוזיליה קצוצה ומערבבים.

הגשה

מחלקים לצלחות הגשה ומגישים חם.

מומלץ להגיש לצד סלט ירקות קצוץ דק, מתובל בלימון וטחינה.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה