אנטריקוט בלייק

 

סטייק עשיר מלא טעם, כמו סטייקים שהיית משלם עבורם לא מעט במסעדות גורמה.
מתכון ל- 4 סועדים.

חומרים:
4 סטייקים אנטריקוט, 400-350 גרם כל נתח.
8 שיני שום טריות מעוכות
4 ענפים טריים של רוזמרין
שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
מחממים את הגריל לחום גבוה.
מורחים קלות כל סטייק במעט שמן זית – למניעת הדבקות הסטייק לגריל. למרוח משני צדי כל סטייק, להניח בצלחת ולהמתין כ- 15 דקות.
להניח את הסטייקים על הגריל החם, ולהפוך מיד לאחר 30 שניות (סיבוב זה כדי להבטיח שהצד נצרב).
נניח את גבעול הרוזמרין על גבי כל סטייק. כעת נצלה כל צד 7 דקות. לזכור להסיר את גבעול הרוזמרין לפני ההפיכה, ולהניחו על גבי הסטייק מחדש לאחר מכן.
מספר שניות לפני ההורדה מהגריל, לבזוק פלפל ומלח לפי הטעם, ולהגיש מיד בצלחת מחוממת.

רוטב צ’ימיצ’ורי
חומרים:
½ כוס פטרוזיליה קצוצה דק דק (בסכין בלבד)
½ גמבה קצוצה דק דק (בסכין בלבד)
1 בצל קצוץ דק דק (בסכין בלבד)
1 ראש שום (12-10 שיניים) קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאוד (בסכין בלבד)
½ כוס שמן חמניות
¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי
קמצוץ פלפל שחור גרוס דק
קמצוץ מלח שולחן רגיל

אופן ההכנה:
את כל הירקות מערבבים בקערה, מוסיפים את השמן ואחר כך את הלימון וגם את התבלינים.
לאחר ערבוב טוב מריחים את הארומה וטועמים.
מכניסים את כל הרוטב לצנצנת זכוכית (זכוכית שומרת על הטעם, ופלסטיק לא) – והיישר למקרר לפחות ליומיים שלושה.
רוטב זה אפשר גם סתם למרוח על לחם ולאכול, אבל הכי טוב על בשר!

רוטב שום חרדל
2 כפות מיונז, כפית חרדל, כפית שום כתוש – ולערבב.


יורם קוהן מקיים מפגשים וסדנאות בנושא בשר וסטייקים.
www.meetthemeat.com






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה