ביף קנטונזי

מטגנים דקה נוספת ומוסיפים את קוביות הבשר שטוגנו לפני כן וגם תמרינד, סויה, מלח, פלפל וסוכר חום
מטגנים דקה נוספת ומוסיפים את קוביות הבשר שטוגנו לפני כן וגם תמרינד, סויה, מלח, פלפל וסוכר חום

מצרכים ל–4 סועדים

1 ק"ג בשר בקר צוואר חתוך לקוביות בגודל 3 על 3 ס"מ

1 בצל קצוץ דק

1 גזר קצוץ דק

1 גבעול סלרי קצוץ דק

50 גרם שום קצוץ

50 גרם ג'ינג'ר כתוש

100 גרם רסק עגבניות

200 גרם תמרינד – להשיג בחנויות המתמחות

1 כפית זרעי כוסברה טחונים

1 כפית חילבה טחון או אבקת חילבה

1 כף סוכר חום

1 צ'ילי חריף קצוץ דק

50 מ"ל סויה

מלח ופלפל לפי הטעם

100 מ"ל שמן

400-500 גרם אטריות ראמן, אורז, ביצים או אורז לבן

אופן ההכנה

מחממים את השמן לחום גבוה ומטגנים בו את קוביות הבשר במשך 8-10 דקות עד השחמה.

מוציאים אותן מהמחבת ומניחים בצד.

מטגנים את הבצל, הסלרי, הגזר והצ'ילי בחום בינוני-נמוך כ- 15 דקות עד לריכוך.

מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים 2-3 דקות נוספות.

מוסיפים את התבלינים, הכוסברה והחילבה.

מטגנים דקה נוספת עד ש"יפתחו" וידיפו ניחוח משכר.

מוסיפים את רסק העגבניות.

מטגנים דקה נוספת ומוסיפים את קוביות הבשר שטוגנו לפני כן.

מוסיפים תמרינד, סויה, מלח, פלפל וסוכר חום.

מוזגים מים עד לכיסוי מוחלט.

מביאים את התבשיל לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 3 שעות.

בתום הבישול מחזקים את התיבול עם מלח ופלפל לפי הטעם.

השלמת המנה

מכינים את הנודלס או האורז לפי הוראות היצרן.

מניחים מעל את התבשיל העשיר ומגישים.

מתכונים נוספים באתר מסעדת TAYA – האופה 1 קדימה. 09-7728878

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה