חומרים:
1 ק"ג קמח
קורט מלח
2 ביצים
5 חלמונים
6 כפות שמן
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד ורך.
משתמשים במכונת פסטה לרידוד הבצק וחיתוכו, או מרדדים ידנית עם מערוך וחותכים בסכין חדה.
מרתיחים מים עם כפית מלח ומכניסים את הפסטה לסיר.
חשוב לזכור – פסטה טרייה מצריכה זמן בישול קצר יותר מפסטה יבשה.
לאחר שהפסטה מוכנה ומסננים.
מכיוון שהפסטה טרייה, לא שוטפים אותה.
אפשרות נוספת לבצק:
500 גרם קמח
5 ביצים
מערבבים היטב הכול יחד.
גיוונים:
לפסטה ירוקה: מוספים לבצק 300 גרם תרד חלוט, סחוט וקצוץ.
לפסטה סגולה: מוסיפים לבצק 2 סלקים מבושלים קצוצים.
לפסטה אדומה: מוסיפים לבצק 2 כפות רסק עגבניות.
שף שבי בכר הוא מנהל המערך הקולינרי בבית הספר למלונאות ומקצועות האירוח "תדמור"