גירוס אנטריקוט עם מלח הימלאיה ורוד

מתכון של שף אבי ביטון עבור מלח הארץ. התיבול שמתקבל ממטחנת מלח הימלאיה ורוד  מוסיף למנה מרקם פריך ומראה מיוחד המתקבל מגבישי המלח הוורודים

מזלפים מעל טחינה, מפזרים מעט בצל ירוק קצוץ ופטרוזיליה קצוצה
מזלפים מעל טחינה, מפזרים מעט בצל ירוק קצוץ ופטרוזיליה קצוצה. צילום ג'ני שוובר

מצרכים ל-2 מנות

500 גרם בשר אנטריקוט פרוס לרצועות דקות

1 כפית אורגנו יבש

4 כפות שמן זית

ענף טימין קצוץ

50 גרם שומן טלה קצוץ

מעט מיץ לימון סחוט

4 חצאי פיתות – חצויים לעיגולים שלמים

שמן זית

מטחנת מלח הימלאיה ורוד  מהרי ההימלאיה

כוס טחינה מוכנה

רסק מעגבניות טריות

בצל ירוק קצוץ, פטרוזיליה קצוצה

מלח

אופן ההכנה

מתבלים את רצועות  האנטריקוט בתבלינים: אורנו יבש, טימין קצוץ, 4 כפות שמן זית, מיץ לימון.

במחבת כבדה מניחים את שומן הטלה ומטגנים במשך כ-3 דקות.

מוסיפים למחבת את רצועות האנטריקוט המתובלות ומטגנים במשך כ-3 דקות נוספות.

בינתיים חותכים 2 פיתות ל- 4 חצאים (עיגולים שטוחים שלמים).

מזלפים על כל עיגול פיתה שמן זית ומתבלים ב-4 סיבובים נדיבים ממטחנת מלח ההימלאיה.

מכניסים את חצאי הפיתות המומלחים לתנור לקלייה והשחמה.

הגשה

מניחים על כל חצי פיתה קלויה מרצועות הגירוס.

מניחים מעל כף של עגבניות טריות מרוסקות.

מזלפים מעל טחינה, מפזרים מעט בצל ירוק קצוץ ופטרוזיליה קצוצה.

ממליחים שוב במטחנת מלח הימלאיה ומגישים.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה