ג'מלי ברוטב זוקיני ושמנת

חומרים: 1 חבילה פסטה מסולסלת כלשהי כדוגמת ג'מלי, פוזילי או קסרצ'ה 1/4 כוס שמן זית 25 גרם חמאה 1 שן שום קצוצה 8 זוקיני עם קליפתם, חתוכים לרצועות דקות (ז'וליין) 1 כף בזיליקום טרי קצוץ דק מלח ופלפל לבן 3 פילטים של אנשובי (רצוי אך לא הכרחי) 1/2 כוס יין לבן יבש 1 מיכל וחצי שמנת מתוקה 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת מלח ופלפל לבן אופן ההכנה: ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים את שמן הזית. מוסיפים את השום ומטגנים עד שמתחיל להשחים. מוסיפים למחבת את הזוקיני, ומטגנים מעט תוך הקפדה שלא יתחיל להשחים. מוסיפים את המלח והפלפל ואת רצועות האנשובי, ומועכים אותן היטב בעזרת מזלג. מוציאים את הזוקיני בעזרת כף מחוררת.מוסיפים את היין ומבשלים עד שחצי מכמות הנוזלים מצטמצמת. מוסיפים את השמנת וממשיכים לבשל עד שהנוזל מסמיך מעט. מחזירים למחבת את הזוקיני המטוגנים, מתבלים במלח ובפלפל לבן. מבשלים את הפסטה אל-דנטה, מסננים את המים ומעבירים למחבת. מערבבים במשך חצי דקה על האש. מפזרים מעל בזיליקום קצוץ וגבינת פרמזן מגוררת, ומגישים מייד. www.giacommo.net

חומרים:
1 חבילה פסטה מסולסלת כלשהי כדוגמת ג'מלי, פוזילי או קסרצ'ה
1/4 כוס שמן זית
25 גרם חמאה
1 שן שום קצוצה
8 זוקיני עם קליפתם, חתוכים לרצועות דקות (ז'וליין)
1 כף בזיליקום טרי קצוץ דק
מלח ופלפל לבן
3 פילטים של אנשובי (רצוי אך לא הכרחי)
1/2 כוס יין לבן יבש
1 מיכל וחצי שמנת מתוקה
1 כוס גבינת פרמזן מגוררת
מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים את שמן הזית.
מוסיפים את השום ומטגנים עד שמתחיל להשחים.
מוסיפים למחבת את הזוקיני, ומטגנים מעט תוך הקפדה שלא יתחיל להשחים.
מוסיפים את המלח והפלפל ואת רצועות האנשובי, ומועכים אותן היטב בעזרת מזלג.
מוציאים את הזוקיני בעזרת כף מחוררת.
מוסיפים את היין ומבשלים עד שחצי מכמות הנוזלים מצטמצמת.
מוסיפים את השמנת וממשיכים לבשל עד שהנוזל מסמיך מעט.
מחזירים למחבת את הזוקיני המטוגנים, מתבלים במלח ובפלפל לבן.
מבשלים את הפסטה אל-דנטה, מסננים את המים ומעבירים למחבת. מערבבים במשך חצי דקה על האש.
מפזרים מעל בזיליקום קצוץ וגבינת פרמזן מגוררת, ומגישים מייד.


www.giacommo.net

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר