דניס צלוי במלח ממולא לימונית ולימון

מתכון פשוט להכנה מרשת טיב טעם. הדניס שמגיע מהים התיכון הוא בין דגי המאכל הנפוצים בארצנו

מניחים שכבה דקה של מלח בתבנית, מניחים מעל את הדגים ומכסים ביתרת המלח
מניחים שכבה דקה של מלח בתבנית, מניחים מעל את הדגים ומכסים ביתרת המלח. צילום אפיק גבאי

חומרים

4 דגי דניס שלמים וטריים

שורש ג׳ינג׳ר מקולף (באורך כ-5 ס״מ)

3 שיני שום

1/2 כפית פלפל לבן טחון

1 צרור לואיזה או לימונית

2 ליים או לימון פרוס דק

2 ק״ג מלח גס

6 חלבוני ביצה

אופן הכנת הדגים

מחממים תנור ל-200 מעלות.

במעבד מזון טוחנים יחד שורש ג׳ינג׳ר, שום, פלפל לבן ולואיזה/לימונית עד לקבלת תערובת גסה.

ממלאים את בטן הדג בתערובת ומוסיפים 2-3 פרוסות ליים/לימון.

מערבבים את המלח הגס עם החלבונים.

מניחים שכבה דקה של מלח בתבנית, מניחים מעל את הדגים ומכסים ביתרת המלח.

מהדקים מעט וצולים כ-30 דקות.

המלצת הגשה

סלט ירוק לצד המנה.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה