דניס צלוי במלח ממולא לימונית ולימון

מתכון של רשת טיב טעם. בריא ופשוט להכנה. הדניס מגיע מהים התיכון, והינו בין הדגים הנפוצים לאכילה בארצנו

מתכון בריא ופשוט להכנה
מתכון בריא ופשוט להכנה. צילום אפיק גבאי

רכיבים

4 דגי דניס שלמים וטריים

שורש ג׳ינג׳ר מקולף (באורך כ-5 ס״מ)

3 שיני שום

1/2 כפית פלפל לבן טחון

1 צרור לואיזה או לימונית

2 ליים או לימון פרוס דק

2 ק״ג מלח גס

6 חלבוני ביצה

אופן הכנת הדגים

מחממים תנור ל-200 מעלות.

במעבד מזון טוחנים יחד שורש ג׳ינג׳ר, שום, פלפל לבן ולואיזה או לימונית, עד לקבלת תערובת גסה.

ממלאים את בטן הדג בתערובת ומוסיפים 2-3 פרוסות ליים או לימון.

מערבבים את המלח הגס עם החלבונים.

מניחים שכבה דקה של מלח בתבנית, מניחים מעל את הדגים ומכסים ביתרת המלח.

מהדקים מעט וצולים כ-30 דקות.

המלצת הגשה

סלט ירוק לצד המנה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה