פרוסות חצילים ממולאות בגבינת רוקפור, ברוטב עגבניות טריות בזיליקום וגבינת מוצרלה באפלו.
חומרים לחצילים:
12 פרוסות עבות של חצילים שחתוך באמצע כיס כמעט עד שולי הפרוסה – ללא קליפה
12 פרוסות גבינת רוקפור
קמח
3 ביצים
שמן לטיגון
מלח/פלפל גרוס
אופן הכנת החצילים:
למלא כל פרוסת חציל בפרוסת רוקפור.
לערבב ביצה עם קמח ותבלינים. לטבול כל פרוסת חציל ממולאת.
לטגן בשמן רותח.
חומרים לרוטב:
8 עגבניות בשלות מרוסקות עם קליפה במעבד מזון.
חופן עלי בזיליקום – ללא גבעולים (לטחון אותם עם העגבניות במעבד מזון)
מלח, פלפל גרוס
4 שיני שום כתושות
1 שמנת מתוקה
כף מיסו
מעט שמן זית
אופן הכנת הרוטב:
לטגן השום בשמן זית – קלות.
להוסיף העגבניות עם הבזיליקום. לטגן .
לבשל עד התאדות חלק מהנוזלים.
להוסיף שמנת מתוקה ותבלינים ולבשל מעט.
סידור המנה:
בכלי חסין אש לסדר את פרוסות החצילים זו ליד זו.
לצקת הרוטב.
מלמעלה לסדר פרוסות מוצרלה באפלו.
לאפות בתנור בט- 180 מעלות עד השחמה.
ניתן להכין יום מראש ורק לאפות לפני ההגשה.