המבורגר אלג'יראי ובצל מקורמל

מצרכים להמבורגר: 1/2 ק"ג נתח צלעות (טחון גס)1/2 ק"ג נתח שפונדרה או 1/2 קילו נתח צוואר (טחון גס)1/4 כפית הל כפית כמון חצי כפית פלפל לבן מעט פלפל שאטה כפית מלח גס כפית גרידת לימון 2 כפות סודה (משקה)מצרכים לבצל מקורמל: 2 בצלים, חתוכים לרצועות1/2 כפית מלח גס 1/2 כפית פלפל גרוס 1/4 כפית כמון 1/4 כפית קינמוןכפית סוכר חום אופן ההכנה: המבורגר:  מערבבים בקערה את כל המצרכים. יוצרים קציצות בגודל הרצוי, ומניחים לחצי שעת מנוחה במקרר.בזמן המנוחה, מטגנים את הבצל עד להשחמה.לקראת סוף הטיגון, מוסיפים את התבלינים והסוכר לדקה אחת של טיגון נוסף. על מחבת ברזל משומנת קלות, מטגנים את ההמבורגרים.   הכנת בצל מקורמל והגשה: מקרמלים את הבצל במחבת.מגישים את ההמבורגר בלחמנייה, כאשר מעליו הבצל המקורמל.כדאי להוסיף למעלה גם ביציית עין.שף אבי לוי – זוכה "מאסטר שף" ומסעדות "המוציא" ו"צ'יריפום"

מצרכים להמבורגר:
1/2 ק"ג נתח צלעות (טחון גס)
1/2 ק"ג נתח שפונדרה או 1/2 קילו נתח צוואר (טחון גס)
1/4 כפית הל
כפית כמון
חצי כפית פלפל לבן
מעט פלפל שאטה
כפית מלח גס
כפית גרידת לימון
2 כפות סודה (משקה)

מצרכים לבצל מקורמל:
2 בצלים, חתוכים לרצועות
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל גרוס
1/4 כפית כמון
1/4 כפית קינמון
כפית סוכר חום

אופן ההכנה:
המבורגר: 

מערבבים בקערה את כל המצרכים.
יוצרים קציצות בגודל הרצוי, ומניחים לחצי שעת מנוחה במקרר.
בזמן המנוחה, מטגנים את הבצל עד להשחמה.
לקראת סוף הטיגון, מוסיפים את התבלינים והסוכר לדקה אחת של טיגון נוסף.
על מחבת ברזל משומנת קלות, מטגנים את ההמבורגרים.

 

הכנת בצל מקורמל והגשה:

מקרמלים את הבצל במחבת.
מגישים את ההמבורגר בלחמנייה, כאשר מעליו הבצל המקורמל.
כדאי להוסיף למעלה גם ביציית עין.

שף אבי לוי – זוכה "מאסטר שף" ומסעדות "המוציא" ו"צ'יריפום"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר