המבורגר בקר עם תפוחים מצופים

אולי זה נשמע משונה אבל ראו מתכון זה של רשת BBB להמבורגר בקר עם תפוחים מצופים שמוסיפים לטעם גוון מיוחד. העיקר שתהיה לכם שנה טובה וטעימה

מניחים את הקציצה ומעליה חזה אווז ותפוחים מצופים. מזלפים מעל מעט דבש. צילום גליה אבירם
מניחים את הקציצה ומעליה חזה אווז ותפוחים מצופים. מזלפים מעל מעט דבש. צילום גליה אבירם

רכיבים ל-5 סועדים

5 לחמניות להמבורגר

5 כפות  איולי -צ'ילי (מתכון בהמשך)

5 עלי חסה אייסברג

10 מלפפונים חמוצים פרוסים

5 קציצות המבורגר (מתכון בהמשך)

5 פרוסות חזה אווז

10 יחידות תפוחי עץ מצופים (מתכון בהמשך)

5 כפיות דבש

 רכיבים ל-5 קציצות המבורגר

300 גרם צוואר טחון גס

450 גרם אונטריב טחון גס

250 גרם שפונדרה טחון גס

10 גרם (2 כפיות) מלח

15 גרם (3 כפיות) פלפל שחור טחון דק

200 מ"ל (כוס) משקה סודה

1 בצל קצוץ מטוגן עד להזהבה

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את כל סוגי הבשר הטחון.

מוסיפים את משקה הסודה והתבלינים.

לשים כדקה עד ליצירת תערובת אחידה (יש להימנע מלישת יתר).

מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים עד להיטמעות אחידה בבשר.

יוצרים קציצות במשקל 250-200 גרם, בגובה 2 ס"מ.

מחממים מחבת כבדה (רצוי פסים) משומנת היטב ומניחים את הקציצות.

צולים משני הצדדים למידת העשייה הרצויה – מוצע מדיום-וול.

הכנת איולי צ'ילי

בקערת ערבוב מערבבים 3 כפות מיונז ו- 6 כפות צ'ילי מתוק, עד להתחברות המיונז עם הצ'ילי.

תפוחים מצופים

רכיבים

2 תפוחי גרנד סמית

2 כפות קמח

1 ביצה

מעט מלח

מעט פלפל שחור גרוס דק

פירורי לחם זהב גסים

אופן ההכנה

פורסים את התפוחים לעיגולים בעובי של 1 ס"מ.

מוציאים את ליבת התפוח בעזרת סכין קטנה, כך שתיווצר לנו טבעת תפוח.

מקמחים את טבעות התפוח בקמח.

טובלים בביצה טרופה עם מעט מלח ופלפל שחור גרוס דק.

מצפים בעדינות בפירורי לחם.

מטגנים את התפוחים בשמן שחומם מראש ל- 180 מעלות, למשך כדקה בכל צד או עד להזהבה.

מומלץ לטגן את התפוחים בסמיכות להגשת ההמבורגר.

הרכבת המנה

על חלקה התחתון של הלחמנייה מורחים את האיולי צ'ילי.

מניחים את החסה והמלפפון חמוץ.

מעליהם מניחים את הקציצה ומעלייה חזה אווז ותפוחים מצופים.

מזלפים מעל מעט דבש.

הגשה

מומלץ להגשה עם צ'יפס בצד.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה