המבורגר לב לאוהבים

 

לזוג הפיקנטי: המבורגר כבש ובקר עם פלפל צ'ילי, שום קונפי ופטרוזיליה –
מנה זוגית
180 גרם אנטריקוט טרי (עדיף לא מיושן)
225 גרם פלדה כבש (בשר מאיזור בטן הכבש)
5 שיני שום קונפי
1/2 שן שום טרייה
1 פלפל צ'ילי קטנים
1/2 כף פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
1/4 כוס שמן זית
1 פרוסות לימון טרי עם הקליפה

אופן ההכנה:
בקלחת קטנה מאדים בשמן זית עד להתרככות את שיני השום על חום נמוך.(אפשרי לעשות גם על הגריל).
במקביל קולים את הפלפלים, מקלפים וקוצצים קטן, מוסיפים את הלימון קצוץ קטן ואת שן השום קצוצה.
מערבבים עם מעט שמן זית מלח ופלפל.
את בשר האנטריקוט והכבש טוחנים במטחנה עם חורים גדולים.
ללוש יחד את כל המרכיבים: שיני שום קונפי, תערובת הצ'ילי, לימון ואת הפטרוזיליה.
מחלקים למנות, יוצרים צורת המבורגר לב.
מקררים מספר שעות להתייצבות.
צולים על הגריל 4-3 דקות מכל צד.

טיפ:
מומלץ לחמם את הגריל היטב לפני הצלייה למנוע הידבקות, אולם בזמן הצלייה להנמיך את החום.

לזוג הקלאסי – ההמבורגר עם עגבנייה משגעת
הכנת עגבניה משגעת:

4 עגבניות בשלות שוות בגודלן
16 שיני שום קצוצות דק
2 פלפלי צ'ילי חריפים קצוצים דק
חופן עלי אורגנו טרי קצוצים
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
קוטמים לעגבניה את חלקה העליון וקולים על הגריל עד לרכות.
במקביל, במחבת כבדה מקפיצים את שיני השום והפלפל צ'ילי בשמן הזית.
לאחר הזהבה, שופכים את שמן הזית המיותר במחבת ומוסיפים את האורגנו. לאחר הקפצה של עוד מספר דקות במחבת, ממליחים את העגבניה, ומניחים את התערובת המוקפצת על חלקה הקטום של העגבניה.
מניחים על ההמבורגר ומגישים חם.

"מיט-בול" גריל בורגר, רח' דרך המכבים 8 – אזור תעשייה ישן, ראשון לציון טל. 03-9646468, א'-שבת 12:00 – אחרון הלקוחות (לא לפני אחת בלילה)






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה