fbpx

חציל הנזיר – חציל שלם צלוי על גחלים ברוטב טחינה

חומרים (4 מנות)4 חציליםמלח שמן זיתחצי כוס טחינה גולמית משובחתמעט מיץ לימוןלקישוט:גרגירי רימוןסומק טחון אופן ההכנהקולים את החציל על להבת הגז, עד שהקליפה חרוכה והחציל רך, מצננים קלות וקולפים. משאירים את החציל בשלמותו.מתבלים את החצילים במלח, מיץ לימון ושמן זית ומשהים לפחות חצי שעה.מערבבים טחינה גולמית עם מים עד לקבלת מרקם של ממרח. מתבלים במלח ומיץ לימון.לפני ההגשה מחממים קלות את החציל במיקרוגל או בתנור חם.מניחים כמה כפות של טחינה במרכז הצלחת, מניחים מעל את החציל ומפזרים מסביב סומק וגרגירי רימון.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים (4 מנות)
4 חצילים
מלח
שמן זית
חצי כוס טחינה גולמית משובחת
מעט מיץ לימון
לקישוט:
גרגירי רימון
סומק טחון

אופן ההכנה
קולים את החציל על להבת הגז, עד שהקליפה חרוכה והחציל רך, מצננים קלות וקולפים. משאירים את החציל בשלמותו.

מתבלים את החצילים במלח, מיץ לימון ושמן זית ומשהים לפחות חצי שעה.

מערבבים טחינה גולמית עם מים עד לקבלת מרקם של ממרח. מתבלים במלח ומיץ לימון.

לפני ההגשה מחממים קלות את החציל במיקרוגל או בתנור חם.

מניחים כמה כפות של טחינה במרכז הצלחת, מניחים מעל את החציל ומפזרים מסביב סומק וגרגירי רימון.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר