טיפ מהשף של ברילה: צולים את העגבניות כדי לרכז את טעמן וטוחנים לקרם ארומטי מתובל בשום וצ׳ילי. את הריקוטה מוסיפים בשתי פעימות – הראשונה כדי לעדן ולעגל את הטעם והמרקם של הרוטב, השנייה בחתיכות שמפזרים בהגשה כדי להדגיש את נוכחותה במנה
חומרים ל-4 מנות
1 חבילה טליאטלה כמו אמיליאנה ברילה
לרוטב
1 סלסלה (כ- ½ קילו) עגבניות שרי חצויות
2 כפות שמן זית
4 שיני שום שלמות
1 צ׳ילי או פחות (לא חובה)
3 גבעולי תימין
מלח ופלפל שחור גרוס
200 גרם גבינת ריקוטה
חופן עלי בזיליקום
אופן ההכנה
הכנת קרם עגבניות צלויות
מחממים מחבת צלייה או גריל.
מתבלים את העגבניות בשמן זית, שום, צ׳ילי, תימין, מלח ופלפל.
צולים כ- 30 דקות או עד הזהבה.
מצננים וטוחנים את העגבניות עם המיצים שלהן, חומרי התיבול הנוספים וחצי מכמות הריקוטה עד קבלת מרקם חלק וקרמי.
טועמים ומאזנים תיבול.
בישול הפסטה
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן או עד דרגת אל דנטה.
הרכבת המנה והגשה
מסננים את הפסטה.
מחזירים לסיר ומערבבים עם הרוטב.
מעבירים לצלחות הגשה.
מפוררים ריקוטה על המנה.
מפזרים עלי בזיליקום ומגישים.