fbpx

טלייטלה עם עגבניות אפויות נוסח אומבריה

חומרים:500 גרם פסטה טרייה או חבילה טלייטלה קנויה1 ק"ג עגבניות טריות בשלות2 שיני שוםשמן זיתמלחפטרוזיליהאופן ההכנה:חוצים את העגבניות ומסלקים את הגרעינים מניחים עם הצד הפתוח כלפי מטה ואופים בתנור בחום גבוהה במשך 20 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים את העגבניות להתקרר קוצצים דק את הפטרוזיליה, מועכים את שיני השום ומערבבים ביחד עם מעט מלח ושמן זית. כאשר העגבניות מתקררות, מקלפים את הקליפה השרופה ומעבירים אותם לקערת הגשה. מועכים בעדינות את העגבניות ומוסיפים את תערובת הפטרוזיליה, השום, המלח ושמן הזית. מבשלים את הפסטה אל דנטה, מסננים את המים ומוסיפים לקערה עם התערובת. אם הרוטב סמיך מדי, אפשר להוסיף לו מעט מהמים שבהם בושלה הפסטה. קראו את הכתבה של ג'אקומו על אומבריה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים:
500 גרם פסטה טרייה או חבילה טלייטלה קנויה
1 ק"ג עגבניות טריות בשלות
2 שיני שום
שמן זית
מלח
פטרוזיליה

אופן ההכנה:
חוצים את העגבניות ומסלקים את הגרעינים
מניחים עם הצד הפתוח כלפי מטה ואופים בתנור בחום גבוהה במשך 20 דקות.
מוציאים מהתנור ומניחים את העגבניות להתקרר
קוצצים דק את הפטרוזיליה, מועכים את שיני השום ומערבבים ביחד עם מעט מלח ושמן זית.
כאשר העגבניות מתקררות, מקלפים את הקליפה השרופה ומעבירים אותם לקערת הגשה.
מועכים בעדינות את העגבניות ומוסיפים את תערובת הפטרוזיליה, השום, המלח ושמן הזית.
מבשלים את הפסטה אל דנטה, מסננים את המים ומוסיפים לקערה עם התערובת.
אם הרוטב סמיך מדי, אפשר להוסיף לו מעט מהמים שבהם בושלה הפסטה.

קראו את הכתבה של ג'אקומו על אומבריה

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר