טלייטלה עם עגבניות אפויות נוסח אומבריה

חומרים:500 גרם פסטה טרייה או חבילה טלייטלה קנויה1 ק"ג עגבניות טריות בשלות2 שיני שוםשמן זיתמלחפטרוזיליהאופן ההכנה:חוצים את העגבניות ומסלקים את הגרעינים מניחים עם הצד הפתוח כלפי מטה ואופים בתנור בחום גבוהה במשך 20 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים את העגבניות להתקרר קוצצים דק את הפטרוזיליה, מועכים את שיני השום ומערבבים ביחד עם מעט מלח ושמן זית. כאשר העגבניות מתקררות, מקלפים את הקליפה השרופה ומעבירים אותם לקערת הגשה. מועכים בעדינות את העגבניות ומוסיפים את תערובת הפטרוזיליה, השום, המלח ושמן הזית. מבשלים את הפסטה אל דנטה, מסננים את המים ומוסיפים לקערה עם התערובת. אם הרוטב סמיך מדי, אפשר להוסיף לו מעט מהמים שבהם בושלה הפסטה. קראו את הכתבה של ג'אקומו על אומבריה

חומרים:
500 גרם פסטה טרייה או חבילה טלייטלה קנויה
1 ק"ג עגבניות טריות בשלות
2 שיני שום
שמן זית
מלח
פטרוזיליה

אופן ההכנה:
חוצים את העגבניות ומסלקים את הגרעינים
מניחים עם הצד הפתוח כלפי מטה ואופים בתנור בחום גבוהה במשך 20 דקות.
מוציאים מהתנור ומניחים את העגבניות להתקרר
קוצצים דק את הפטרוזיליה, מועכים את שיני השום ומערבבים ביחד עם מעט מלח ושמן זית.
כאשר העגבניות מתקררות, מקלפים את הקליפה השרופה ומעבירים אותם לקערת הגשה.
מועכים בעדינות את העגבניות ומוסיפים את תערובת הפטרוזיליה, השום, המלח ושמן הזית.
מבשלים את הפסטה אל דנטה, מסננים את המים ומוסיפים לקערה עם התערובת.
אם הרוטב סמיך מדי, אפשר להוסיף לו מעט מהמים שבהם בושלה הפסטה.

קראו את הכתבה של ג'אקומו על אומבריה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר