טמפורה ירקות יפנית

מרכיבים לבלילה1 חלמון שני שליש כוסות מי קרחשלושת רבעי כוס קמחקורט מלח5 גרם אבקת אפייה ירקותתערובת ירקות לפי הטעם: שעועית ירוקה, מקלות גזר, ברוקולי, כרובית ועוד לפי הדמיון והטעם.אופן הכנהאת החלמון מערבבים בתוך קערה. מוסיפים את מי בקרח ומערבבים עד להתמזגות הנוזלים. מוסיפים את המלח, אבקת אפייה והקמח לאחר ניפוי וקירור של חצי שעה ומערבבים שוב עד לקבלת עיסה לא אחידה ומעט גבשושית. חשוב מאוד לקרר את התערובת כ- שעתיים לפני שימוש. לאחר הכנת הבלילה, טובלים בתוכה את הירקות, מצפים היטב ומניחים בצד לרבע שעה. מוציאים את הירקות, כשהם מכוסים היטב בבלילה, ומעבירים לטיגון בשמן עמוק (לא רותח מדי) עד הזהבה. מומלץ להגיש לצד קערית רוטב סויה ומעט וסאבי.

מרכיבים לבלילה
1 חלמון
שני שליש כוסות מי קרח
שלושת רבעי כוס קמח
קורט מלח
5 גרם אבקת אפייה

ירקות
תערובת ירקות לפי הטעם: שעועית ירוקה, מקלות גזר, ברוקולי, כרובית ועוד לפי הדמיון והטעם.

אופן הכנה
את החלמון מערבבים בתוך קערה.

מוסיפים את מי בקרח ומערבבים עד להתמזגות הנוזלים.

מוסיפים את המלח, אבקת אפייה והקמח לאחר ניפוי וקירור של חצי שעה ומערבבים שוב עד לקבלת עיסה לא אחידה ומעט גבשושית.

חשוב מאוד לקרר את התערובת כ- שעתיים לפני שימוש.

לאחר הכנת הבלילה, טובלים בתוכה את הירקות, מצפים היטב ומניחים בצד לרבע שעה.

מוציאים את הירקות, כשהם מכוסים היטב בבלילה, ומעבירים לטיגון בשמן עמוק (לא רותח מדי) עד הזהבה.

מומלץ להגיש לצד קערית רוטב סויה ומעט וסאבי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר