טנזיה – תבשיל פירות יבשים מרוקאי

 

חומרים (ל- 6-8 מנות):
100 גרם צימוקים
100 גרם דבלים (תאנים) חתוכים ל-4
100 גרם משמשים חתוכים
100 גרם שזיפים שחורים ללא גרעינים, חתוכים
100 גרם אגוזים חתוכים גס
רבע כוס יין אדום
5-6 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות דקות

לתיבול:
כפית קינמון
כוכב אחד של ציפורן
2 כפות סוכר חום
2 כפות סוכר לבן
רבע כפית מלח

אופן ההכנה:
מניחים את הפירות היבשים (למעט האגוזים) בקערה עם מים ושוטפים אותם.
מסננים את המים ושופכים לקערה רבע כוס יין אדום.
מניחים את הקערה בצד.
בינתיים – מטגנים את הבצלים על אש נמוכה ברבע כוס שמן עד שהבצל הופך לשקוף.
מוסיפים לסיר את הפירות היבשים כולל היין.
מוסיפים תבלינים: כפית קינמון, כוכב ציפורן, 2 כפות סוכר חום, 2 כפות סוכר לבן, רבע כפית מלח.
מבשלים כשעה על אש קטנה עד לצמצום הנוזלים, מערבבים מדי פעם.
לקראת סוף הבישול, מוסיפים את האגוזים לסיר ומערבבים.

ניתן להגיש כתוספת לצד אורז לבן, קוסקוס או מנה בשרית.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה