ירקות אפויים ברוזמרין, טימין וסילאן

תוספת עשירה להגשה לצד נתח בשר או עוף ממולא. את קילוף וחיתוך הירקות כדאי לעשות יום מראש, להשרות את הירקות במים עד כיסוי, ולשמור במקרר בכלי מכוסה

חומרים ל- 8-6 מנות:
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור, גרוס
2 בצלים, פרוסים
4 עגבניות, פרוסות
2 קישואים, פרוסים
2 גזרים (או 1 בטטה), פרוסים לטבעות
150 גר' דלעת, חתוכה לפרוסות או קטעים
6 שזיפים, מגולענים וחצויים
8 שיני שום, פרוסות
2 פלפלי צ'ילי, פרוסים
3 תפוחי אדמה, פרוסים
2 גמבות, חתוכות לטבעות
4 ענפי טימין
3 ענפי רוזמרין (או אורגנו)
2 כפות סילאן

אופן ההכנה:
מזלפים שמן זית על תחתית תבנית אפייה, ובוזקים מעל מלח ופלפל.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מסדרים בצד ימין של התבנית, לאורך בשכבות חופפות כמו רעפים, בצל, חצי מכמות העגבניות, קישואים, גזרים ודלעת.
מפזרים מעל את השזיפים, חצי מכמות השום, צ'ילי וטימין.
מסדרים בצד שמאל של התבנית, לאורך בשכבות חופפות כמו רעפים, תפוחי אדמה, גמבה ושארית העגבניות.
מפזרים מעל את שארית השום ורוזמרין.
מזלפים מעל לכל שמן זית וסילאן, ובוזקים מלח ופלפל.
מכסים את התבנית בנייר אלומיניום.
צולים 60-50 דקות, עד שהירקות בדרגת הרכות הרצויה (יש לבדוק במהלך הצלייה).

המתכון מתוך ספרה החדש של פסקל פרץ-רובין "המטבח הקל של פסקל", בהוצאת פסקל ברגש ולברוס. צילומים: דרור כץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר