כדורי אורז מטוגנים (ארנצ'יני) במילוי בשר ותירס

מותג מאסטר שף מציג מתכון למנה מיוחדת וטעימה שלא תפסיק לקבל מחמאות מיושבי השולחן

סוגרים את הניילון עם האורז שמסביב למלית לשקית הדוקה. מהדקים ומקנים לשקית האורז צורת כדור. צילום נמרוד סונדרס
סוגרים את הניילון עם האורז שמסביב למלית לשקית הדוקה. מהדקים ומקנים לשקית האורז צורת כדור. צילום נמרוד סונדרס

רכיבים

אורז

3 כוסות אורז הודי בסמטי כמו של מאסטר שף

3 כוסות מים

1/4 כוס קורנפלור

1 כפית מלח

רוטב

1/2 כוס רוטב סויה כמו של מאסטר שף

1/4 כוס רוטב טריאקי

1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ

1/2 כפית שום קצוץ

מלית

1 כף שמן

250 גרם בשר בקר טחון

1/4 כפית מלח

קורט פלפל שחור

1/2 בצל, חתוך לקוביות קטנות

1 כוס תירס שימורים

1 כף קורנפלור

1 כף מים

שמן לטיגון

להברשה

1/2 כוס רוטב סויה

3 כפות רוטב טריאקי

להגשה

רוטב צ'ילי

חופן עירית קצוצה

צילום נמרוד סונדרס
צילום נמרוד סונדרס

אופן ההכנה

מכינים את האורז

שמים בקערה את כל הרכיבים.

מערבבים, מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-12 דקות או עד שכל המים נספגים והאורז רך ודביק.

מכבים את האש ומשאירים לנוח ל-10 דקות.

מערבבים היטב ומשאירים בצד.

מכינים את הרוטב

מערבבים בקערית את כל הרכיבים ומשאירים בצד.

מכינים את המלית

מחממים את השמן במחבת.

מוסיפים את הבקר, מתבלים ומטגנים תוך ערבוב כ-3 דקות עד שמחליף את צבעו.

מוסיפים את הבצל, מערבבים וממשיכים לטגן עד שנהיה שקוף.

מוסיפים את התירס ומקפיצים כדקה.

מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב.

מערבבים בקערית את הקורנפלור והמים ומוסיפים את התערובת למחבת.

מערבבים היטב וממשיכים לבשל עד שהרוטב מתחיל להסמיך.

מכבים את האש.

מכינים את הכדורים

מרפדים קערה בקוטר כ-12-14 ס"מ בניילון נצמד.

מניחים בתחתית הכלי 2 כפות אורז.

בעזרת הידיים רטובות מצמידים את האורז לדפנות הקערה לשכבה אחידה.

מניחים במרכז כ-1/2 כף מהמלית.

סוגרים את הניילון עם האורז שמסביב למלית לשקית הדוקה. מהדקים ומקנים לשקית האורז צורת כדור.

מורידים את הניילון וממשיכים עם יתר המצרכים.

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הכדורים (3-4 בכל סבב) מכל הצדדים עד שמתחילים להזהיב.

הופכים בעזרת מלקחיים.

הגשה

מברישים את המשולשים בתערובת הסויה והטריאקי.

מפזרים את העירית ומגישים עם רוטב צ'ילי בצד.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה