כדורי פילה דג סלמון בטמפורה

 

כדורי פילה דג סלמון בטמפורה על עלי מנגולד מוקפצים ורוטב יוגורט עם שמן זית

חומרים:
1/2 ק"ג פילה דג סלמון

חומרים לטמפורה:
1 כוס קמח
1/4 כוס קורנפלור
1 יח' אבקת אפיה
1 כוס סודה לשתייה
מים לפי הצורך
2 ביצים
כף בזיליקום קצוץ
מלח
פלפל לבן
שמן לטיגון

חומרים למנגולד:
2 כוסות עלי מנגולד קצוצים גס
50 גרם חמאה
1/2 כפית שום כתוש
מלח
פלפל לבן

חומרים לרוטב יוגורט:
1 יוגורט 4.5% שומן
2 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
חותכים את פילה דג הסלמון לקוביות של 2 ס"מ.
מערבבים את חומרי הטמפורה (הטמפורה צריכה להיות סמיכה).
מחממים את השמן (לא חם מדי).
טובלים את פילה הסלמון בטמפורה, ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב.
מקפיצים את עלי המנגולד קלות בחמאה ובשום, ומתבלים במלח ופלפל.

סידור הצלחת:
רצויה צלחת מלבנית.
מניחים מעט עלי מנגולד (בצורת קן קטן) במרווחים ביו העלים.
על כל "קן" מניחים יחידה של פילה סלמון.
בצד בוזקים את היוגורט, עליו מטפטפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה