לביבות כרובית בשטח

הכרובית היא אחד הירקות הפופולאריים ביותר – ניתן להכין ממנה פשטידות, מקרימים אותה בגבינה או כובשים אותה ברוטב לימון. במתכון זה, שכולו מותאם לבישול בתנאי שטח, יוכלו הילדים למעוך את הכרובית במזלג, ואנחנו נוכל לטגן ממנה לביבות רכות וטעימות

משך ההכנה, הבישול והטיגון: כ-25 דקות.
כלים וציוד להכנת המתכון בשטח:
גזייה, סיר, מחבת, קערה קטנה, מסננת, פותחן, כוס למדידה, תרווד, סכין לחיתוך, 2 כפות, מזלג.

המצרכים הדרושים ל-15 לביבות:
1 כרובית
2 ביצים
3 כפות קמח
2 שיני שום
חופן פטרוזיליה קצוצה
מים
חצי כפית מלח
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
מפרקים את הכרובית לפרחים, חותכים את הגבעולים הקשים, מכניסים לסיר וממלאים אותו במים, עד לכיסוי פרחי הכרובית.
מניחים את הסיר על הגזייה ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה ממשיכים לבשל את פרחי הכרובית על אש קטנה כ-15 דקות, עד שיתרככו.
במקביל מקלפים את שיני השום וכותשים אותן, ואת הפטרוזיליה קוצצים דק-דק.
מסננים את פרחי הכרובית מהמים, מעבירים לקערה, ומועכים אותם למחית בעזרת מזלג.
מוסיפים לקערה את הביצים, את הקמח, את השום הכתוש, את הפטרוזיליה הקצוצה, את המלח ואת הפלפל השחור ומערבבים היטב.
מניחים את המחבת על הגזייה, יוצקים מעט שמן וממתינים שיתחמם.
כאשר השמן חם, מנמיכים מעט את האש, ויוצקים לתוך המחבת כף מהתערובת. הדרך הטובה ביותר ליציקת הלביבות היא למלא כף בתערובת, ולהוריד אותה בזהירות רבה באמצעות כף נוספת.
מטגנים כ-5 דקות עד שהלביבות מזהיבות,
הופכים ומטגנים את הצד השני כ-5 דקות נוספות.

המתכון לקוח מתוך סדרת ספרי טיולים למשפחות עם ילדים – מתובלים בסיפורים ובבישולים בטבע  – להתאהב בארץ מחדש – בהוצאת מסלולים 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר