fbpx

לביבות עגבניות בהשראת מסורת האי היווני סנטוריני

לכבוד חג החנוכה השפים הבכירים של חברת הפלגות הנופש אושיאניה קרוזס מציעים מתכון לביבות ייחודי מאלה שהם מבצעים בסדנאות שלהם במרכז הקולינרי שעל האונייה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

מצרכים

2 בצלים קטן

1 זוקיני

225 גרם עגבניות שרי קצוצות

1 כפית רסק עגבניות

1 כף שמיר טרי קצוץ

3 כפות נענע טרייה קצוצה

120 מ"ל בירה

קורט מלח רגיל או גס

קורט פלפל שחור גרוס טרי

240-360 גרם קמח חומוס

שמן זית (לטיגון)

אופן ההכנה

מקלפים את הבצלים ואת הזוקיני.

מגרדים אותם בחורים הגדולים עד הבינוניים של פומפייה.

מעבירים אותם לקערה גדולה.

מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, שמיר, נענע ובירה, מלח, פלפל, ו-240 גרם מהקמח.

מערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.

שמים אותה במקרר למשך 120 דקות.

אם הבצק מימי, מוסיפים עוד קמח.

מניחים צלחת עם נייר סופג.

מחממים 4 ס"מ שמן זית על מחבת גדולה באש בינונית-גבוהה ל- 170-190 מעלות.

בעזרת שתי כפות יוצקים בזהירות את הלביבות לשמן החם בקבוצות קטנות למשך 2-3 דקות לכל צד עד להזהבה.

מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

מוצע להגיש מיד כשהלביבות חמות.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר