מצרכים
2 בצלים קטן
1 זוקיני
225 גרם עגבניות שרי קצוצות
1 כפית רסק עגבניות
1 כף שמיר טרי קצוץ
3 כפות נענע טרייה קצוצה
120 מ"ל בירה
קורט מלח רגיל או גס
קורט פלפל שחור גרוס טרי
240-360 גרם קמח חומוס
שמן זית (לטיגון)
אופן ההכנה
מקלפים את הבצלים ואת הזוקיני.
מגרדים אותם בחורים הגדולים עד הבינוניים של פומפייה.
מעבירים אותם לקערה גדולה.
מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, שמיר, נענע ובירה, מלח, פלפל, ו-240 גרם מהקמח.
מערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
שמים אותה במקרר למשך 120 דקות.
אם הבצק מימי, מוסיפים עוד קמח.
מניחים צלחת עם נייר סופג.
מחממים 4 ס"מ שמן זית על מחבת גדולה באש בינונית-גבוהה ל- 170-190 מעלות.
בעזרת שתי כפות יוצקים בזהירות את הלביבות לשמן החם בקבוצות קטנות למשך 2-3 דקות לכל צד עד להזהבה.
מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
מוצע להגיש מיד כשהלביבות חמות.